1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

Extern

BBVA vinde 4,9% din grupul chinez CITIC Bank Corp, pentru 1,7 miliarde de dolari

A doua mare bancă din Spania, BBVA, a anunţat vânzarea unei participaţii de 4,9% în grupul chinez CITIC Bank Corp, către dezvoltatorul imobiliar Xinhu Zhongbao, pentru 1,7 miliarde de dolari, pentru a-şi majora capitalul, transmite Reuters. 

23 ian, 2015 | Agerpres

În urma tranzacţiei, BBVA va rămâne cu o participaţie de 4,7% la banca chineză, alăturându-se astfel băncilor Goldman Sachs, Bank of America, UBS, HSBC şi Citigroup, care îşi reduc participaţiile deţinute în instituţiile financiare din China, deoarece noile reglementări Basel III fac mult mai scumpă deţinerea de participaţii minoritare în bănci.


În urma tranzacţiei, care s-ar putea finaliza în primul trimestru din 2015, BBVA va înregistra un câştig net de aproximativ 400 milioane de euro (450 milioane de dolari), care va majora capitalul de bază al băncii.


La 30 septembrie 2014, indicele de adecvare a capitalului Tier al BBVA era de 10,1% şi a anunţat că vrea să menţină acest nivel.


Principala sa rivală din Spania, Santander, a anunţat luna aceasta majorarea capitalului cu 7,5 miliarde de euro printr-o vânzare de acţiuni, ajungând astfel la un indice de adecvare a capitalului Tier de aproximativ 10%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO