1EUR = 4.8393 RON | Bucureşti 29 º

Extern

BCE: Grecia va avea nevoie de o nouă ştergere a datoriei

Grecia va avea nevoie în cele din urmă de o altă ştergere a datoriei, a avertizat vineri Jens Weidmann, membru în Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), adăugând că această eventualitate nu se discută acum, transmite site-ul ekathimerini.com.

16 noi, 2012 | Mediafax

'O ştergere a datoriei Greciei nu va rezolva problemele Greciei. În final va fi necesară pentru a recâştiga accesul pe pieţele de capital', a afirmat la Berlin Weidmann, care este şi preşedintele Băncii Centrale a Germaniei, într-un discurs rostit la Berlin.

Oficialul german a apreciat că dacă Grecia ar beneficia acum de o nouă ştergere a datoriilor, s-ar atenua presiunile asupra statului elen dar va slăbi ritmul adoptării reformelor.

În aprilie guvernul de la Atena a anunţat că a finalizat schimbul de obligaţiuni guvernamentale deţinute de creditorii privaţi. Potrivit unui comunicat al Ministerului grec de Finanţe, obligaţiuni guvernamentale în valoare de aproximativ 199 miliarde de euro au fost restructurate, adică aproximativ 96,9% din obligaţiunile guvernamentale elene în valoare de 205,5 miliarde de euro deţinute de creditorii privaţi.

Schimbul voluntar de obligaţiuni a avut ca rezultat ştergerea a aproximativ 100 de miliarde de euro din datoria de 350 miliarde de euro a Greciei. Acordul este necesar pentru ca Grecia să obţină al doilea program de finanţare în valoare de 130 miliarde de euro, de la UE şi FMI.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO