BCR a coordonat acordarea unui credit sindicalizat pentru Carmistin Group în valoare de 846 de milioane de lei

Grupul Carmistin, unul dintre cei mai importanţi producători români de alimente, a semnat o facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 846 de milioane de lei, prin modificarea și majorarea facilităților existente cu 218 milioane de lei, informează BCR prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - lun, 09 ian. 2023, 17:06
BCR a coordonat acordarea unui credit sindicalizat pentru Carmistin Group în valoare de 846 de milioane de lei

Creditul va fi utilizat de companiile din Grupul Carmistin pentru susținerea strategiei de investiții și dezvoltare durabilă și pentru prelungirea finanțării de capital de lucru pe o perioadă suplimentară de doi ani.

Banca Comercială Română SA a acționat în calitate de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat, Bookrunner, Agent de Documentație, Garanții și Plăți, alături de CEC Bank, în calitate de Aranjor Principal Mandatat, OTP Bank, EximBank, First Bank și Intesa Sanpaolo Bank în calitate de creditori.

PCF Investment Banking a acționat în calitate de consultant exclusiv al Grupului Carmistin în structurarea, negocierea și implementarea tranzacției.

Creditul are utilizări complexe pentru finanțarea creșterii capacității de producție, diversificarea portofoliului de produse, îmbunătăţirea continuă a calităţii acestora și dezvoltarea a două proiecte de producere a energiei electrice și termice în sistem de cogenerare pentru consumul companiilor din grup.

„Grupul Carmistin are în ADN performanța și dezvoltarea continuă, susținută de un plan investițional adaptat piețelor globale. Avem nevoie de o astfel de viziune și de acțiuni strategice pentru a crea produse agroalimentare cu valoare adaugată mare, dar și pentru a susține dezvoltarea rurală a României, cu atât mai mult cu cât o temă importantă în 2022, la nivel global, a fost combaterea insecurității alimentare prin creșterea producției durabile, lanțuri noi de aprovizionare, multilateralism și solidaritate”, a declarat Ana-Maria Samuilă, Head of Agribusiness & Food BCR.

„România are un potențial de creștere extraordinar în sectorul agribusiness, iar noi credem și încurajăm finanțarea afacerilor responsabile din punct de vedere social și al mediului în cadrul lanțului de aprovizionare. Majorarea creditului sindicalizat pentru Grupul Carmistin destinat finanțării de noi investiții în proiecte de modernizare, agricultură ecologică și eficiență energetică, duce la consolidarea poziției companiei în regiune și îi sporește relevanța pe piața internațională ”, a spus Grația Popescu, Senior Banker Loan Syndication BCR.

În ciuda contextului economic instabil din anul care se încheie, Carmistin a continuat politica de dezvoltare, având avantajul integrării pe verticală și acoperind toate etapele necesare producerii de alimente, de la eclozare si hrănire, pâna la procesare și distribuția cărnii. „Un astfel de nivel de integrare ne permite să controlam costurile de producție, să sporim eficiența și să ne adaptăm la noile condiții de piață. Organizația noastră are potențialul de a ajunge un jucător major în sectorul agribusiness regional și global și este important să avem susținerea băncilor partenere, astfel încât să asigurăm competitivitatea față de concurența internațională și să implementăm politici sustenabile de dezvoltare”, a declarat Cristina Anghel, Finance Coordinator Carmistin.

Despre Grupul Carmistin

Înființat în anul 2000 de familia Paraschiv, Grupul Carmistin este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața agribusiness și de procesare a cărnii din România. Totodată, este unul dintre puținele holdinguri agricole care integrează în proporție de 90% lanțul de producție agro-zootehnic, începând de la cultivarea cerealelor, producția de furaj, creșterea animalelor (pui, porc, vită) până la abatorizare, procesare și distribuție de produse și preparate din carne (inclusiv în rețeaua proprie de retail).

Grupul Carmistin are o cifră de afaceri de peste 1,8 miliarde de lei și 2.700 de angajați în toată țara, cu peste 20 de companii grupate în patru divizii de producție: pui, porc, vită și agricultură.

Despre Banca Comercială Română (BCR)

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

Citește și:

 

Te-ar mai putea interesa și
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – între 2.500 şi 4.000 euro – Sorin Roibu, Managing Partner la firma de recrutare Arthur Hunt România INTERVIU
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – ...
"În general, la o schimbare de job a middle managerilor, creșterea ajunge, în medie, la 10-15%. În cazul în care este vorba despre o creștere în interiorul companiei, atunci când angajatorul......
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a ...
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...