BCR a eliminat comisionul de administrare la conturile curente destinate produselor de economisire

Banca Comercială Română a eliminat, începând cu luna iulie, comisionul de administrare pentru clienţii care deţin conturi curente, în cazul în care acestea sunt destinate exclusiv produselor de economisire, informează BCR.
Economica.net - mie, 16 iul. 2014, 09:25
BCR a eliminat comisionul de administrare la conturile curente destinate produselor de economisire

Banca a lansat, din 16 iulie, depozitul la termen de 3 luni, în lei, cu dobânda progresivă, ce creşte pe măsură ce depozitul este păstrat mai mult timp, prin prelungiri automate succesive. 

De exemplu, clienţii vor obţine o dobândă cu 0,60% pe an mai mare decât cea standard, dacă păstrează depozitul timp de un an. În plus, în cazul lichidării depozitului înainte de scadenţă, dobânda plătită este de 1% pe an, clientul încasând astfel mare parte din dobânda calculată până la acel moment.

‘În contextul reducerii dobânzilor interbancare şi, implicit, a dobânzilor pentru depozitele la termen, fiecare leu contează, iar în alegerea celei mai potrivite variante de păstrare a economiilor este bine să luăm în calcul şi costurile adiacente. Încurajăm economisirea şi ne dorim ca toţi clienţii care economisesc la BCR să beneficieze, la maturitatea depozitului, de un câştig cât mai mare şi în acelaşi timp să aleagă tipul de cont curent care li se potriveşte nevoilor curente’, a explicat şeful departamentului Produse de Economisire şi Investiţii, din BCR, Cătalina Rotaru. 

Alături de aceste măsuri, BCR vine şi cu o noutate pentru toţi clienţii, cărora le oferă un preţ redus cu valori cuprinse între 15 şi 100 de euro pentru plăţile în valută efectuate în cadrul Grupului Erste. Astfel, plăţile în valută efectuate între băncile din Grupul Erste se operează mult mai rapid şi la costuri reduse, transferurile ordonate până la ora 15,00, prin orice canal, realizându-se în aceeaşi zi.

Reprezentanţii băncii au anunţat, de asemenea, că, începând cu data de 15 septembrie 2014, BCR va ajusta comisionul pentru procesarea plăţilor de popriri efectuate la solicitarea autorităţilor competente, la nivelul de 10 lei pentru plăţi de până la 100 lei inclusiv, respectiv 30 lei pentru plăţi mai mari de 100 lei. Banca reduce şi dobânda pentru disponibilităţi la vedere din contul curent, în linie cu piaţa, de la 0,01% pe an la 0% pe an, indiferent de valuta contului.

Banca Comercială Română, membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, care administrează active de peste 15 miliarde euro.

Erste Group deţinea active totale în valoare de 203,9 miliarde euro, la 31 martie 2014, înregistrând un profit net de 103,3 milioane euro. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Nou concept de expunere la Țiriac Collection
Nou concept de expunere la Țiriac Collection
Țiriac Collection pune la dispoziția vizitatorilor un nou concept de expunere auto în curtea exterioară a galeriei ce ...
Raport COVID 19, 28 noiembrie: Sub 1.500 de cazuri și 106 decese
Raport COVID 19, 28 noiembrie: Sub 1.500 de cazuri și 106 decese
Grupul de Comunicare Strategică anunţă duminică, pe baza datelor existente la ora 10.00, că în ultimele 24 de ore s-au ...
Omicron, noul Coronavirus, face ravagii. Israel și-a închis complet granițele, deși este printre țările cu cei mai mulți vaccinați
Omicron, noul Coronavirus, face ravagii. Israel și-a închis complet granițele, deși este printre țările cu cei mai ...
Israel este prima țară din lume care își închide complet granițele de team ultimei variante de Coronavirus, Omicron. ...