1EUR = 4.8341 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

BCR a realizat 918,9 milioane lei profit net în anul 2015

Pe baza rezultatului operaţional de 1.561,5 milioane RON (351,3 milioane EUR), BCR a realizat un profit net de 918,9 milioane RON (206,8 milioane EUR) în anul 2015, susţinut de eliberări de provizioane de risc, mulţumită rambursărilor aferente portofoliului de credite neperformante, determinate de capacităţi sporite de procesare şi recuperare a acestora, precum şi de o situaţie economică mai bună.

26 feb, 2016 | ECONOMICA.net

“Rezultatele noastre se bazează mai întâi de toate pe dedicaţia angajaţilor BCR faţă de clienţi. Am trecut printr-o transformare amplă a băncii, iar aceasta este vizibilă în îmbunătăţirea semnificativă a serviciilor pentru clienţi. Deţinem un capital foarte puternic şi suntem determinaţi să fim în permanenţă un partener de încredere pentru clienţii noştri, precum şi să găsim soluţii comerciale pentru provocările şi dificultaţile financiare pe le întâlnesc aceştia. În anul precedent, BCR a acordat peste 8 miliarde de lei credite noi în economie şi a scăzut ratele lunare pentru mai mult de 30.000 de clienţi. Credem că aceasta este calea corectă de urmat pentru o bancă”, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.

În afara profitului crescut, BCR anunță și scăderea ponderii împrumuturilor neperformante (NPL) la 20,2% comparativ cu 25,7% în decembrie 2014, ca urmare a eforturilor susţinute de a reduce portofoliul de credite neperformante şi de a îmbunătăţi calitatea portofoliului de credite performante. Rata de acoperire a NPL s-a situat la un nivel foarte confortabil de 77,4%, în decembrie 2015. De asemenea, BCR a înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor de credite noi: pe segementul retail volumul creditelor noi în monedă naţională s-a ridicat la 5 miliarde RON, pe segmentul corporate volumul creditelor noi înregistrate în bilanţ s-a ridicat la 3,6 miliarde RON.

"Există în acest moment o serie de provocări neaşteptate pentru sectorul financiar local, nu în ultimul rând o dezbatere aprinsă despre modul în care instituţiile bancare ar trebui să sprijine economia. Suntem determinaţi să identificăm, împreuna cu toate părţile interesate, calea corectă de a susţine un program de dezvoltare solid, ancorat în stabilitate, creştere economică şi acces sustenabil la servicii financiare, asigurând totodată o protecţie adecvată debitorilor deveniţi cazuri sociale”, a adăugat Sergiu Manea.

Cheltuielile au crescut cu 2,6% faţă de anul anterior, ca urmare a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii de operare a băncii.

Capitalizarea băncii a rămas puternică pentru a susţine creşterea afacerii, susţine BCR. Raportul de solvabilitate al BCR era în decembrie 2015 (banca) de 19,6%, în timp ce capitalul de Rang 1 + 2 (Grup BCR) cumula o valoare de 5,66 miliarde RON în decembrie 2015.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO