BCR Banca pentru Locuinţe – un nou tip de credit în lei cu dobândă fixă, fără semnarea contractului de economisire-creditare

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), liderul pieţei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, a lansat un nou tip de credit în lei - 'Creditul fix pentru casă' - destinat doar pentru finanţarea activităţilor de modernizare, reabilitare, consolidare, extindere locuinţă sau construcţie locuinţă, a anunţat joi banca.
Economica.net - joi, 10 sept. 2015, 08:06
BCR Banca pentru Locuinţe - un nou tip de credit în lei cu dobândă fixă, fără semnarea contractului de economisire-creditare

Pentru obţinerea acestui nou tip de credit, clienţii nu sunt condiţionaţi de semnarea unui contract de economisire-creditare. Valoarea maximă a creditului este de 400.000 lei, iar cea minimă de 22.000 lei, dobânda de 5,65%/an fiind fixă pe toată perioada de derulare a creditului, scrie Agerpres.

‘Prin acest nou produs de creditare în lei, cu dobânzi fixe pe toată perioada contractului, venim în întâmpinarea fiecărui om gospodar, care îşi doreşte îmbunătăţirea situaţiei locative, şi, în acelaşi timp, calculat, care îşi planifică bugetul familiei pe termen mai lung. Obţinerea acestui nou tip de credit nu condiţionează clienţii de semnarea unui contract de economisire-creditare’, a declarat Carmen Schuster, preşedinte BCR Banca pentru Locuinţe.

Avansul în cazul creditelor ce au ca destinaţie modernizarea, reabilitarea, extinderea şi consolidarea este de 0% în cazul creditelor mai mici de 88.000 lei şi de 20% în cazul creditelor mai mari de 88.000 lei. Pentru creditele ce au ca destinaţie construcţia, avansul este de 25% din valoarea de piaţă a proprietăţii adusă în garanţie (respectiv teren şi construcţie viitoare).

Perioada pentru care se acordă creditul este de 15 ani, banca acceptând până la trei coplătitori interni şi/sau externi.

Spre exemplu, pentru un credit de modernizare în valoare de 80.000 RON, cu avans 0 (zero), garantat cu ipotecă, cu dobândă fixă pe toată perioada de creditare de 5,65%, rata lunară de credit (dobândă + principal) este de 660 lei, dobânda anuală efectivă – 5,80%/an, comision de analiză dosar şi cel lunar de administrare sunt zero, evaluarea imobilului adus în garanţie este gratuită, valoarea totală plătibilă este de 118.809 lei, durata creditului fiind de 15 ani.

Contractele de credit pot fi încheiate cu BCR BpL direct în sucursalele şi agenţiile Băncii Comerciale Romane (BCR), precum şi prin reţeaua de distribuţie proprie a BCR BpL, respectiv prin forţa directă de vânzare şi prin partenerii BCR BpL.

BCR BpL se situa, la sfârşitul anului trecut, pe locul 21 în sistemul bancar, cu o cotă de piaţă de 0,8%, înregistrând o creştere de 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013. BCR BpL a înregistrat în 2014 o creştere a depozitelor cu 27%, ajungând la peste 2,5 miliarde lei.

‘BCR Banca pentru Locuinţe a continuat trendul crescător şi în anul 2014, consolidându-şi poziţia de lider de piaţă în sectorul de bănci de economisire-creditare din România. Deşi contextul economic a rămas unul dificil, clienţii BCR Banca pentru Locuinţe au continuat să economisească şi să investească pentru îmbunătăţirea locuinţelor lor. Astfel, în cursul anului 2014, depozitele atrase de bancă au înregistrat creşteri de 27% faţă de anul 2013, iar portofoliul băncii a depăşit 362.000 contracte de economisire-creditare’, a precizat Carmen Schuster.

În portofoliul BCR Banca pentru Locuinţe există peste 362.000 de contracte pe baza cărora clienţii au economisit peste 2,5 miliarde lei. Valoarea contractelor încheiate în cursul anului 2014 a fost de 3,3 miliarde lei, cu 37% mai mare decât valoarea contractelor încheiate în cursul anului 2013 (2,4 miliarde lei).

Portofoliul de credite acordate de BCR Banca pentru Locuinţe S.A. a crescut cu 33%, depăşind 152 milioane lei la finalul anului 2014, în comparaţie cu 114 milioane lei la finalul anului 2013.

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), subsidiară a Grupului BCR specializată în economisirea şi creditarea domeniului locativ în sistem colectiv, a fost lansată în iulie 2008. Principalii acţionari sunt Banca Comercială Română (BCR) – acţionar majoritar cu 80% din acţiuni – şi S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, bancă specializată în economisire-creditare a Grupului Erste – 20% din acţiuni.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri, în valoare de 500 de milioane......
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...