1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

BCR cere ca legea dării în plată să fie verificată de Curtea Constituţională

Cea mai mare bancă din România cere ca legea dării în plată să ajungă pe masa judecătorilor de la Curtea Consituţiuonbală, înainte de promulgare. BCR mai avertizează şi că va lua toate măsurile necesare penteru ca un client să nu ajungă să îşi dea casa în plată.

"Până ce legea dării în plată va produce efecte, ar fi important ca cei care pot cere verificarea constituţionalităţii acestei legi să o facă. Dacă nu, după ce legea va produce efec te, vom cere noi verificarea constituţionalităţii legii", a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

În cazul în care legea va fi promulgată, vom modifica parametrii de risc ai creditelor, a declarat Dana Demetrian, vicepreşedinte al BCR. "Până la evenimentul dării în plată, BCR va găsi toate soluţiile comerciale pentru ca un client să nu îşi dea casa în plată" a spus Demetrian.

"Va fi afectată clasa de mijloc, vor continua să se împrumute tinerii pe Prima Casă şi cei care au foarte mulţi bani" a mai spus Manea

Legea dării în plată a fost aprobată marţi de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor cu mai multe amendamente. Creditele Prima Casă nu vor intra în program, dar oricine a luat un alt credit imobilar sau garantat cu ipotecă, în limita a 250.000 de euro, poate lăsa casa băncii şi va scăpa de orice datorie. Legea va fi votată în plenul Camerei Deputaţilor, care este cameră decizională, săptămâna viitoare.

Potrivit iniţiatorului legii, deputatul Daniel Zamfir, de această lege vor beneficia circa 700.000 de familii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO