1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

News

BCR explorează tehnologia blockchain cu ajutorul Modex Blockchain Database

Compania Modex, specializată în tehnologia blockchain, va extinde relația cu Banca Comercială Română (BCR) în urma Acceleratorului BCR-InnovX, un program dedicat afacerilor din tehnologie care dezvoltă soluții dedicate pentru domenii precum securitate cibernetică, fintech, inteligență artificială, învățare automată, robotică, cloud, automatizare sau microservicii.

04 iul, 2019 | ECONOMICA.net

Prin programul InnovX, BCR şi-a afirmat susţinerea pentru de mediul de afaceri tânăr specializat în tehnologie, iar soluţia Modex BCDB a fost propusă reprezentanţilor Băncii Comerciale Române în vederea explorării benficiilor aduse de adopţia tehnologiei blockchain în produsele financiar bancare.

Modex BCDB este un produs versatil, care răspunde nevoilor fiecărei companii în parte, şi este o soluţie tehnică gândită să se muleze pe specificul fiecărui client în parte. Drept urmare, BCR va explora o serie de funcţionalităţi şi propuneri de soluţii tehnice personalizate, care să răspundă necesitaţilor punctuale ale unui jucător esenţial din sistemul bancar românesc.

Soluţia dezvoltată de programatorii romani de la Modex – Blockchain Database (BCDB) – propune o nouă perspectivă tehnologică asupra modului în care companiile îşi gestionează propriile baze de date. Modex BCDB este o soluţie software care utilizează tehnologia revoluţionară blockchain. Aceasta vine cu o serie de beneficii noi pentru o bază de date: descentralizare, transparenţă, securitate ridicată, imuabilitate şi integritate. Recent, Modex BCDB a primit certificarea „Seal of Excellence" din partea Comisiei Europene în cadrul Horizon 2020, program care oferă posibilități de finanțare pentru cercetare și inovare.

"Produsul Modex BCDB are meritul, unic pe piaţă, de a gestiona bazele de date ale oricărei companii, oferind plusurile tehnologiei blockchain. Pentru companii, folosirea Modex BCDB nu înseamnă renunţarea la actuala baza de date sau modificarea acesteia. Blockchain Database oferă o serie de funcţionalităţi dezvoltate de programatori romani în premieră mondială şi are marele merit de a putea fi implementată într-un timp record, de câteva zile. Clienţii nu vor avea nevoie de cunoştinţe tehnice în zona tehnologiei blockchain, iar IT-iştii companiilor nu vor avea nevoie de timp suplimentar petrecut pentru specializarea în blockchain, analizarea soluţiei tehnice sau implementarea ei, lucrul acesta fiind făcut automat de produsul Modex BCDB", a declarat Alin Iftemi, CTO Modex.

Acceleratorul BCR-InnovX este un proiect realizat în parteneriat cu companiile UiPath, Startup Grind, Google for Startups, Mindspace și European Center for Services Investments and Financing (ECSIF).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO