BCR reduce dobânzile la creditele în lei pentru casă şi consum

Banca Comercială Română (BCR) anunţă că reduce începând de azi dobânzile pentru creditele în lei pentru persoane fizice. Scăderile de dobândă de până la un punct procentual se aplică celor care îşi aduc veniturile la BCR sau sunt deja clienţii băncii.
Economica.net - lun, 20 ian. 2014, 10:40
BCR reduce dobânzile la creditele în lei pentru casă şi consum

BCR reduce dobânzile pentru creditele ipotecare şi creditele negarantate cu peste un punct procentual, se arată într-un comunicat de presă al băncii.

Pentru creditele ipotecare cu dobândă fixă în primii trei ani, reducerea este de la 6,25% la 5,25% pentru clienţii care îşi încasează salariul în cont la BCR. Totodată pentru creditele cu dobândă variabilă pe toată perioada marja va fi redusă cu 0,4 puncte procentuale, dobânda plecând de la 5,49%, ofertă valabilă tot pentru clienţii băncii.

În cazul creditelor prin programul Prima Casă, clienţii băncii vor beneficia de o dobândă cu 0,5 pp mai mică decât cea standard, faţă de bonusul de 0,2 pp de care beneficiau cei care au luat credite până acum. Asta înseamnă o marjă de 2% peste Robor la 3 luni, astfel că dobânzile la creditele cu garanţii guvernamentale pleacă de la 4,4%, fără a lua însă în calcul şi comisioanele datorate. Cu totul, pentru clienţii băncii, un credit Prima Casă poate pleca de la o dobândă anuală efectivă de 5%, după calculele noastre, la un credit de 252.500 de lei pe 30 de ani (rata lunară este de 1.270 de lei, şi suma totală de rambursat de 480.000 de lei).

De altfel, banca anunţă că noile dobânzi ţin cont de istoricul bun de creditare, comportamentul tranzacţional cu banca, vechime şi continuitatea în muncă a clientului.

BCR spune că acordă o treime din creditele noi în lei din piaţă, după ce a trecut a renunţat să mai ofere credite în valută persoanelor fizice.

„Din poziţia de lider al sistemului financiar-bancar, sperăm să dăm un semnal pozitiv, în urma modificărilor dobânzii de politică monetară. Suntem deschişi afacerilor şi gata să acordăm credite. Cu un nivel al ratelor dobânzilor aflate la un minim istoric, vedem o excelentă oportunitate de a sprijini economia cu credite avantajoase. Oferta noastră de creditare este credem cea mai buna din piaţă şi ştiu că nici un client nu va regreta dacă alege oferta noastră de creditare”, susţine Andrew Gerber, Director Produse Retail în cadrul BCR.

De asemenea, BCR reduce dobânda la creditele de nevoi personale Divers BCR – credite noi şi refinanţări de la alte bănci. Astfel, noile dobănzi la creditele de nevoi personale variază între 8,6% şi 9,9% pe an.

„Subliniem faptul ca noile preţuri ale creditelor de nevoi personale în lei vor asigura accesul la dobănzi de sub 10% pe an pentru aproximativ 80% dintre clienţii noştri”, adaugă Gerber.

Mutarea BCR vine în contextul în care Banca Naţională a redus dobânda cheie, în mai multe tranşe, până la un minim istoric de 3,75%, şi a eliberat din rezervele valutare ale băncilor la lei şi euro.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni mai repede faţă de......
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...