BCR taie dobânzile la depozite până la 3% pe an. Scade şi dobânzile la creditele de consum

Cea mai mare bancă din România a decis să mute după ce Banca centrală a tăiat dobânda cheie. BCR va tăia, din septembrie, dobânzile la depozite cu până la 0,5 puncte, iar pe cele la credtele de consum negarantate cu 1 punct.
Economica.net - joi, 29 aug. 2013, 10:37
BCR taie dobânzile la depozite până la 3% pe an. Scade şi dobânzile la creditele de consum

BCR va reduce, începând cu 1 septembrie, dobânda la depozitele la termen în lei cu valori cuprinse între 0,25 şi 0,5 puncte procentuale, astfel încât dobânzile oferite clienţilor vor fi cuprinse între 3% şi 4,25% pe an, mai mică pentru maturităţile mai scurte şi mai mare pentru cele mai lungi (de până la doi ani), potrivit unui comunicat de presă al băncii. BCR oferea şi până acum unele dintre cele mai mici dobânzi din piaţă, iar oficialii băncii spun că au resurse masive de lichiditate.

„Având în vedere resursele masive de depozite în lei ale BCR şi oportunităţile de a plasa aceste lichidităţi, decizia noastră reflectă condiţiile actuale ale pieţei. Preconizăm că piaţa se va alinia la acest nivel. Ne concentrăm în continuare să atragem resurse şi să le plasăm în credite la condiţii cât mai avantajoase pentru clienţii noştri”, a adăugat Andrew Gerber, Director Produse Retail in cadrul BCR.

La un depozit pe trei luni, cele mai mari dobânzi din piaţă ajung la 5-5,4%, la bănci precum Volksbank, Marfin Bank, TBI Bank, Piraeus Bank sau Banca Feroviară. Pentru depozitele la 12 luni, dobânzile  din piaţă ajung la 4,8%.

Reducere de dobânzi şi la credite

Pentru creditele de consum garantate cu ipotecă, BCR va reduce dobânda cu până la 3,4 puncte procentuale, fără să specifice în ce condiţii. În cazul cel mai avantajos, creditele cu ipotecă vor avea dobânzi ce pornesc de la 7% pe an.

În cazul creditelor creditele de nevoi personale fără garanţii, reducerea este mai mică, de până la 1 pp, astfel că noile dobânzi pornesc de la 12%/an.

„Suntem prima bancă din România care reduce dobânzile la creditele în lei în urma modificării dobânzii de politică monetară. Din pozitia de lider al sistemului financiar-bancar, credem că este momentul potrivit pentru un raspuns pozitiv la semnalele pieţei. Vrem să acordam credite. Avem suficientă lichiditate şi suntem pregătiţi să susţinem revenirea creditarii şi economia per ansamblu atât prin credite negarantate, cât şi garantate,” a declarat Andrew Gerber, Director Produse Retail în cadrul BCR.

Banca Naţională a redus dobânda cheie cu 0,75 pp la 4,5% în ultimele şedinţe de politică monetară, ceea ce a atras reducerea indicatorilor (Robor) de pe piaţa monetară interbancară, de care sunt legate dobânzile variabile la credite, cu un procent similar.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Nou concept de expunere la Țiriac Collection
Nou concept de expunere la Țiriac Collection
Țiriac Collection pune la dispoziția vizitatorilor un nou concept de expunere auto în curtea exterioară a galeriei ce ...
Raport COVID 19, 28 noiembrie: Sub 1.500 de cazuri și 106 decese
Raport COVID 19, 28 noiembrie: Sub 1.500 de cazuri și 106 decese
Grupul de Comunicare Strategică anunţă duminică, pe baza datelor existente la ora 10.00, că în ultimele 24 de ore s-au ...
Omicron, noul Coronavirus, face ravagii. Israel și-a închis complet granițele, deși este printre țările cu cei mai mulți vaccinați
Omicron, noul Coronavirus, face ravagii. Israel și-a închis complet granițele, deși este printre țările cu cei mai ...
Israel este prima țară din lume care își închide complet granițele de team ultimei variante de Coronavirus, Omicron. ...