BEC a respins propunerea Ministerului de Interne. Toate secțiile de votare se vor închide la 21:00

Biroul Electoral Central a decis că toate secțiile de votare se vor închide la ora 21.00.
Economica.net - Dum, 27 sept. 2020, 15:27
BEC a respins propunerea Ministerului de Interne. Toate secțiile de votare se vor închide la 21:00

BEC a respins solicitarea MAI de prelungire punctuală a programului de vot în secțiile în care mai sunt alegători în proximitatea secțiilor de votare. Toate secțiile se vor închide la ora 21:00.

„În şedinţa Biroului Electoral Central din data de 27 septembrie 2020, ora 18,00, s-a stabilit că prevederile art. 92 din Legea 115/2015 pentru alegerea administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, sunt clare, în sensul că nu permit posibilitatea prelungirii votării după ora 21,00, pentru alegătorii care aşteaptă în proximitatea localului secţiei de vot, astfel cum s-a solicitat Biroului Electoral Central”, a declarat purtătorul de cuvânt al BEC, Mircea Preoţescu citat de Agerpres.

Biroul Electoral Central s-a întrunit duminică într-o nouă şedinţă la ora 18,00, pe ordinea de zi aflându-se mai multe solicitări de la partide sau asociaţii legate de procesul electoral, precum şi cea transmisă de MAI.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis, duminică, Biroului Electoral Central o solicitare prin care adresează rugămintea de a se analiza posibilitatea prelungirii votării după ora 21,00 pentru persoanele care aşteaptă să îşi exprime dreptul constituţional în proximitatea secţiilor de votare.

În prezent, conform legii, alegătorii care, la ora 21,00, se află în localul secţiei de votare pot să îşi exercite dreptul de vot.

Votarea se desfăşoară, duminică, după anumite reguli de protecţie sanitară impuse de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus, care presupun purtarea măştii, dezinfectarea, dar şi păstrarea distanţei fizice de minimum un metru între participanţii la procesul electoral.

Amintim că MAI a cerut duminică, printr-o notă adresată BEC, prelungirea votului după ora 21.00 din cauza îngreunării procesului elecotral în unele secţiile de votare, potrivit Digi 24. Solicitarea trebuie aprobată de Biroul Elecotral Central. „Tinând cont de îngreunarea exercitării votului pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară, vă adresăm rugămintea să analizaţi şi să dispuneţi posibilitatea prelungirii votării după ora 21.00, acolo unde există persoane care aşteaptă în proximitatea localului secţiei de votare (curtea exterioară, alei, trotoare”, cere MAI, într-o notă semnată de secretarul de stat Gheorghe Sorescu.

Te-ar mai putea interesa și
Cătălin Cîrstoiu va lupta cu Nicuşor Dan şi cu „Piedone” pentru Primăria Capitalei. Liderii coaliţiei au ajuns la o înţelegere
Cătălin Cîrstoiu va lupta cu Nicuşor Dan şi cu „Piedone” pentru Primăria Capitalei. Liderii coaliţiei ...
Liderii coaliţiei de guvernare şi-au dat acordul pentru susţinerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei, potrivit unor surse politice....
Deca: Creşte numărul studenţilor străini care vor să studieze în România
Deca: Creşte numărul studenţilor străini care vor să studieze în România
Numărul studenţilor străini care vor să studieze în ţara noastră este în creştere, pe platforma "Study in Romania" ...
Dronele reprezintă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei, afirmă şeful armatei ucrainene
Dronele reprezintă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei, afirmă şeful armatei ucrainene
Dezvoltarea sistemelor de aeronave fără pilot, sau a dronelor, este cheia pentru a oferi Kievului un avantaj în faţa ...
Walter Baier: Opoziţia guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă
Walter Baier: Opoziţia guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă
Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea spaţiului Schengen prin includerea României şi a Bulgariei este ruşinoasă, ...