Becali s-a lăsat de alte afaceri şi se concentrează numai pe fotbal

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a anunţat că s-a lăsat de alte afaceri, pentru a se concentra numai asupra fotbalului. El promite că echipa sa va fi calificată în optimile Ligii Campionilor la anul, pe vremea aceasta, scrie News.ro care citează PRO X.
PRO X - mar, 19 dec. 2017, 12:18
Becali s-a lăsat de alte afaceri şi se concentrează numai pe fotbal

„La Steaua începe o nouă eră, eu mi-am pus în cap ca să mă bat cu echipele mari din Europa. Că nu mai fac altă activitate. M-am lăsat de alte afaceri, nu mă mai interesează. Fac numai fotbal şi vreau să câştig mulţi bani din fotbal. Mulţi, nu 3, 7, 9, 10, ci 30, 25 de milioane pe an din fotbal. Asta mi-am pus în cap şi atunci severitate maximă”, a spus Becali, la PRO X.

El a precizat că se 

gândeşte tot timpul cum să facă să transfere doi jucători români, lăsând să se înţeleagă că unul ar fi mijlocaşul Alexandru Băluţă de la CSU Craiova. Becali spune că ar fi putut să intervină şi să-l cumpere pe mijlocaşul Alexandru Mitriţă de la Pescara. Însă mai are jucători pe acel post, astfel că le-a permis oltenilor să-l păstreze.

„Am vreo doi jucători, numai la ei mă gândesc cum să fac să-i iau. Numai români, nu mai iau străini. Şi din republica Oltenia. Nu dau trei milioane pe el (n.r. – pe Alexandru Băluţă), dau numai două, atât dau. Vreau un jucător şi dau două milioane pe el, ce mare lucru? Puteam să-l iau pe Mitriţă. Nu vreau să discutăm de Mitriţă, să se supere toată lumea pe mine, că abia m-am împărtăşit. Ce fac, încep să mă laud iar? Nu mai are rost să vorbim de Mitriţă, dacă e jucătorul Craiovei. E un jucător extraordinar, îmi place, dar avem pe postul ăla”, a afirmat Becali.

Omul de afaceri i-a găsit loc în echipă lui Olimpiu Moruţan, care va fi transferat de la FC Botoşani: „Mie îmi place Moruţan să joace al doilea mijlocaş. I-am spuis lui Dică, eu vreau o echipă care să joace 4-2-3-1, dar cu acel mijlocaş, unul dintre ei, marcator, mijlocaş ofensiv, optar, să fie între opt şi zece. Moruţan aleargă foarte mult şi îl văd acolo, mijlocaş central recuperator. Eu vreau să jucăm 4-1 şi cinci atacanţi.”

Becali caracterizează anul 2017 ca fiind unul excepţional şi promite pentru 2018 calificarea echipei FCSB în primăvarea Champions League.

„A fost un an excepţional. Anul acesta, pentru că suntem în primăvară (n.r. – în Liga Europa), spun excepţional, pentru că am încasat şi sumele alea de bani şi mai trebuie să luăm câteva milioane… Suntem la două puncte, nu e mare lucru. De fapt nu suntem la două, pentru că golul pe care l-a anulat arbitrul în meciul cu Astra e două puncte. Noi am câştigat meciul ăla. Eu mă aştept la anul, pe vremea asta, să fim deja calificaţi în primăvară de Champions League. În noul sistem avem şi coeficient mai mare. Nu vă închipuiţi ce înseamnă echipa asta îmbătrânită cu un an, experienţa jucătorilor, puterea jucătorilor, calitatea tehnică îmbunătăţită, toate”, a adăugat el.

Patronul FCSB mai spune că are încă încredere în Denis Alibec, dar va depinde numai de el dacă va prinde un transfer în străinătate, pentru că la echipa antrenată de Nicolae Dică nu prea ar mai avea loc.

„Alibec rămâne la Steaua, dar dacă rămâne la Steaua el nu va juca. Dacă el joacă şi se pregăteşte, el pleacă. Pentru că echipele care l-au vrut nu au uitat de el. Că ăia nu stau să traducă că el are mofturi şi că face şi că drege. Încă îl mai studiază. Dacă el se antrenează bine şi joacă bine în primăvară, el pleacă. Ori pleacă, ori rămâne la Steaua şi nu joacă. Dacă are valoare, pleacă, dacă nu are, nu joacă nici la Steaua. La Steaua, nu suntem mediatori şi educatori. Aici este război şi la război… Nu suntem grădiniţă, să-l educăm pe Alibec sau să educăm copii. Ori eşti bărbat, ori nu eşti. Dacă nu eşti, du-te, tată, şi lasă-ne, că te ţinem pe bancă! Să ştie toată lumea şi Alibec! Bălaşa, accidentat, stătea pe tunel şi avea emoţii. Am crezut în el şi încă mai cred în el (n.r. – Alibec), ca valoare, însă trebuie să înţeleagă că aici e război, nu e educaţie de copii, e unitatea de elită Steaua, unde au loc bărbaţi puternici, războinici. Nu se pune problema să vină Burcă (n.r. – de la FC Botoşani). (nr.r – despre Golofca) Paguba e pagubă, am uitat-o şi la revedere. Îl trecem în rezervă, gata, altul. La revedere, am pierdut banii, care e problema?”, a precizat Becali.

Te-ar mai putea interesa și
Scandalul vaccinului Johnson&Johnson – Agenţiile sanitare americane cer suspendarea administrării după semnalarea a 6 cazuri de tromboze
Scandalul vaccinului Johnson&Johnson – Agenţiile sanitare americane cer suspendarea administrării după semnalarea ...
Agenţiile federale sanitare din SUA au recomandat marţi suspendarea administrării vaccinului anti-COVID-19 produs de Johnson & Johnson, în urma semnalării a şase cazuri rare de formare de......
Israelul permite accesul turiștilor vaccinați din România din 23 mai
Israelul permite accesul turiștilor vaccinați din România din 23 mai
Israelul a atins imunitatea de turmă în urma vaccinării masive și va permite accesul în țară începând cu data de ...
Paşaportul COVID-19 – Comisia Europeană preconizează intrarea în vigoare a certificatului de vaccinare la sfârşitul lunii iunie
Paşaportul COVID-19 – Comisia Europeană preconizează intrarea în vigoare a certificatului de vaccinare la sfârşitul ...
Comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, a declarat marţi că se aşteaptă ca certificatul digital de vaccinare ...
Fostul primar Neculai Onţanu, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită
Fostul primar Neculai Onţanu, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită
Fostul primar al Sectorului 2 al Capitalei Neculai Onţanu a fost condamnat definitiv, marţi, de Înalta Curte de Casaţie ...