1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

Extern

Belgia: Alertă cu bombă la un centru comercial din Bruxelles. Un suspect a fost reţinut

O alertă cu bombă a obligat marţi poliţia belgiană să intervină la centrul comercial 2 din Bruxelles, unul dintre centrele comerciale în care existau temeri că ar urma să fie comis un atac terorist, informează postul RTL, citat de EFE.

21 iun, 2016 | Agerpres

Potrivit sursei citate, o persoană a fost reţinută în legătură cu această ameninţare. Unele surse au declarat pentru La Libre Belgique că individul ar fi purtat o centură explozivă.

Potrivit ziarului belgian, poliţia a fost avertizată cu privire la 'o situaţie suspectă după apelul unei persoane particulare la ora locală 5:30', a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Bruxelles Capitale-Ixelles, Ilse Van de Keere. 'A fost stabilit un perimetru de securitate. Operaţiunea este în curs de desfăşurare', a adăugat ea. Circulaţia pe bulevardul Jardin Botanique a fost întreruptă, în schimb staţia de metrou Rogier a rămas deschisă. Echipe ale serviciilor de deminare (SEDEE) au fost trimise la faţa locului pentru a evalua situaţia.

Premierul belgian Charles Michel şi-a anulat intervenţia pe care o avea programată în această dimineaţă în direct la postul RTL din cauza alertei. Purtătorul său de cuvânt a declarat că Michel se va deplasa la centrul de criză, a informat agenţia Belga.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO