1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Belgia amendată cu 5.000 de euro pe zi pentru întârzieri în introducerea reţelelor broadband

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a condamnat luni Belgia la plata unei amenzi zilnice de 5.000 de euro pentru încetinirea cu care introduce reţele de Internet în bandă largă în capitala Bruxelles, locul unde îşi au sediul o serie de importante instituţii europene precum Comisia Europeană şi Parlamentul European, informează Reuters.

08 iul, 2019 | Agerpres

În anul 2014, Parlamentul European şi Consiliul au adoptat o directivă a UE care viza facilitarea şi încurajarea dezvoltării de reţele de comunicaţii electronice în bandă largă. Statele membre trebuia să transpună directiva în legislaţia lor naţională până la data de 1 ianuarie 2016.

Executivul comunitar a solicitat iniţial o amendă de 54.639 euro pe zi însă ulterior şi-a revizuit solicitările la 6.071 euro pe zi după ce Belgia a luat măsuri pentru a transpune în legislaţie directiva UE şi doar regiunea Bruxelles mai înregistrează unele deficienţe.

"Curtea ordonă Belgiei să plătească o amendă de 5.000 de euro pe zi pentru că nu a trsnspus în totalitate directiva privind reţelele de comunicaţii electronice de mare viteză precum şi pentru eşecul de a comunica măsurile de transpunere Comisiei", se arată în decizia CJUE.

Comisia Europeană consideră Internetul în bandă largă drept un instrument pentru a stimula creşterea economică şi a permite UE să recupereze decalajul care o separă de SUA şi Asia.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO