1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

News

Belgia: Grevă spontană a mecanicilor de tren din Liege

Mecanicii de locomotivă din Liege au decis marţi dimineaţă să nu înceapă lucrul, în prezent 95% dintre aceştia fiind în grevă spontană la gara Guillemins, relatează presa belgiană. Potrivit Infrabel, gestionarul reţelei feroviare, trei din patru trenuri cu plecare din oraş sunt afectate de grevă.

22 apr, 2014 | Agerpres

Potrivit Infrabel, la ora locală 05.30, 13 trenuri erau deja suspendate în gările Liege-Guillemins şi Lier.

Personalul solicită explicaţii din partea conducerii pentru reducerea uneia dintre prime, o întâlnire cu reprezentanţii patronatului urmând să aibă loc în cursul dimineţii.

'Serviciul va fi puternic afectat în următoarele momente', a declarat Thierry Ney, purtător de cuvânt al SNCB, liniile spre Namur şi Bruxelles fiind cele mai afectate.

Climatul social de la gara Guillemin este tensionat de trei săptămâni, după diminuarea unei prime în urma suprimării transportului de mărfuri. 'Uneori asta reprezintă o scădere de 300 de euro pe lună, deşi munca nu s-a schimbat absolut deloc', a declarat Marc Eyen, unul dintre mecanici. Sindicaliştii au mai avut o întrevedere cu conducerea înainte de Paşti, dar explicaţiile primite nu i-au mulţumit.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO