1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 9 º

Imobiliare

Belgienii de la Mitiska au deschis, la Brăila, al 26-lea parc de retail deţinut în România

Mitiska REIM, în asociere cu partenerul său de țară din România, Square 7 Properties, a deschis un parc de retail dezvoltat în orașul Brăila, cu o suprafață închiriabilă brută (GLA) de 7.800 mp. Printre chiriași sunt C&A, Sportisimo, CCC, Kik, Deichman, Takko și KFC, iar parcul de retail are un magayin Lidl drept ancoră şi o parcare pentru 237 de mașini.

10 dec, 2019 | ECONOMICA.net

Compania a mai deschis în ultimele şase luni un parc de retail de 3.600 mp în Drobeta Turnu Severin şi unul de 2.000 mp în Bacău, adiacent unui supermarket Kaufland.

În total, Mitiska REIM operează acum 26 de parcuri de retail din România, cel mai mare portofoliu al oricărui operator de parcuri cu amănuntul din țară, reprezentând o suprafață de vânzare cu amănuntul totală de peste 110.000 mp. Un nou parc de retail este programat să fie deschis anul viitor și sunt planificate trei extensii ale proiectelor existente.

Mitiska REIM gestionează portofoliul românesc în numele a două fonduri, First Retail International (FRI) și First Retail International 2 (FRI 2). În luna septembrie a acestui an, FRI a primit o finanţare de 27 de milioane de euro de la Erste Group AG pentru Intercora, un portofoliu românesc de şapte parcuri de retail achiziționate pentru prima dată în 2012. 

„Cu România se așteaptă să devină în curând a doua cea mai mare economie din Europa de Est Centrală, atât retailerii internaționali cât și locali recunosc din ce în ce mai mult oportunitatea oferită de parcurile de retail. Parteneriatul nostru cu Square 7 Properties, care reunește relațiile noastre cu comercianții internaționali și accesul la finanțare cu expertiza locală a Square 7 Properties și gestionarea la fața locului, înseamnă că suntem bine plasați pentru a valorifica această oportunitate. România este o piață de creștere foarte importantă pentru Mitiska REIM și suntem încântați că am atras Erste Group AG ca partener bancar în finanțarea companiilor noastre de operare imobiliară în România”, spune Tomas Cifra, director de investiții CEE la Mitiska REIM.

Square 7 Properties este proprietarul și operează un portofoliu de 21 de parcuri de retail, care au fost dezvoltate în ultimii zece ani în locații din toată România. Square 7 Properties acționează, de asemenea, ca co-investitor, dezvoltator și manager pentru toate noile dezvoltări de retail realizate de Mitiska REIM în România. Prin companiile sale din grup Squaretime, Squarebox și Switchboard, Square 7 Properties acționează ca dezvoltator, manager de proiect, Property Manager, Asset Manager și Facility Manager.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO