Belgienii de la WDP finalizează anul acesta depozite şi fabrici de aproape 100 de milioane de euro în România

Dezvoltatorul imobiliar belgian Warehouses DePauw (WDP) şi-a triplat într-un an valoarea activelor pe plan local, după investiţii de zeci de milioane de euro în noi depozite şi terenuri. 
Andrada Ghira - joi, 09 aug. 2018, 19:07
Belgienii de la WDP finalizează anul acesta depozite şi fabrici de aproape 100 de milioane de euro în România

În prima jumătate a acestui an, dezvoltatorul a livrat spaţii pre-înciriate cu o suprafaţă totală de 107.100 mp, din care 60% în România. Investiţia WDP în spaţiile logistice şi industriale livrate în primele şase luni este de 29 milioane de euro, potrivit datelor companiei. 

Pe lângă spaţiile deja livrate, calendarul WDP prevede pentru acest an livrarea a încă 108.100 mp de depozite, al căror buget total de investiţie este de 62 de milioane de euro

Alte două noi spaţii vor livrate în 2019: 2.500 mp pentru Kitchen Shop la Bucureşti şi 4.000 de mp pentru Aeronamic Eastern Europe la Sibiu. 

WDP a alocat 26 de milioane de euro în cel de-al doilea trimestru din acest an pentru noi achiziţii. La Timişoara va fi construit un depozit de 37.000 de mp şi unde principalul chiriaş este Procter & Gamble, dar un spaţiu de 20.000 de mp la Braşov, pentru Flanco. 

Triplarea activelor pe plan local

Valorea totală a proprietăţilor deţinute de belgieni în România a fost de 231,5 milioane de euro la sfârşitul lunii iunie 2018. Cu tot cu terenurile de 46,7 milioane de euro şi investiţiile aflate în derulare, valoarea activelor WDP în România se apropie de 340 de milioane de euro, faţă de valoaarea de 92,8 milioane de euro anul trecut. 

Iar această creştere se datorează şi numărului de proiecte finalizate. Astfel, dacă anul trecut compania avea 11 proiecte cu o suprafaţă închiriabilă de aproape 95.000 de mp, anul acesta numărul proiectelor a crescut la 19, iar suprafaţa închiriabilă la 434.000 de mp. 

În plus, compania şi-a majorat şi portofoliul de teren: de la 1,19 milioane mp în 2017, la 3,24 milioane mp anul acesta.

Cine este WDP

WDP este deţinută de familia Jos De Pauw, una dintre cele mai bogate familii din Belgia. Averea familiei De Pauw este estimată în urmă cu câţiva ani la 423 milioane de euro de publicaţia De Rijkste Belgen, şi a fost clădită pe dezvoltatorul de spaţii industrial-logistice Warehouse & Distribution De Pauw, care a ajuns lider pe pieţele din Belgia şi Olanda. La finalul anului trecut, valoarea portofoliului companiei a fost de 2 miliarde de euro.

În România, dezvoltările WDP au fost derulate printr-un parteneriat 51%/49% cu antreprenorul Jeroen Biermans până la începutul acestui an, atunci când această structură a fost schimbată la 80/20, penru extinderea portofoliului la valoarea de 500 de milioane de euro până în 2020. 

CITEŞTE ŞI Belgienii de la WDP apasă pe acceleraţie: vor spaţii industriale şi depozite de 500 de milioane de euro în România

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Azomureş va realiza în această iarnă revizia planificată pentru vara următoare – ministrul Energiei
Azomureş va realiza în această iarnă revizia planificată pentru vara următoare – ministrul Energiei
 Azomureş a luat decizia de a muta în această iarnă revizia care era planificată pentru vara următoare, în contextul ...
Glovo lansează Glovo Concepts în România: Primul restaurant virtual lansat este Bendito Burrito și oferă produse cu specific mexican
Glovo lansează Glovo Concepts în România: Primul restaurant virtual lansat este Bendito Burrito și oferă produse cu ...
Glovo, unul dintre cei mai importanți jucători din lume pe zona de livrare în mai multe categorii, lansează Glovo Concepts ...
E oficial: Obligativitatea montării repatitoarelor în apartamente – amânată cu un an, până la 31 decembrie 2022
E oficial: Obligativitatea montării repatitoarelor în apartamente – amânată cu un an, până la 31 decembrie 2022
Camera Deputaţilor a decis, luni, amânarea cu un an, până la 31 decembrie 2022, a obligativităţii montării repartitoarelor ...