1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 8 º

Finanţe şi bănci

BERD a furnizat OTE un împrumut sindicalizat de 339 de milioane de euro

Operatorul elen de telecomunicaţii Hellenic Telecommunications Organization (OTE), acţionarul majoritar de la Telekom România, a obţinut de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare un împrumut sindicalizat în valoare de 339 de milioane de euro, pentru a-şi îndeplini planurile de investiţii, informează un comunicat de presă al BERD, scrie Agerpres.

13 sep, 2016 | Agerpres

Din acest credit, 150 de milioane de euro sunt furnizate din fondurile BERD, iar printre instituţiile participante la împrumut se află National Bank of Greece, Piraeus Bank, HSBC, Nomura, Alpha Bank şi Hellenic Bank. De asemenea, Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) va furniza un împrumut suplimentar de 50 de milioane de euro.

OTE va utiliza creditul pentru a finanţa o serie de iniţiative strategice în Grecia, inclusiv dezvoltarea viitoarei generaţii de reţele, precum şi alte servicii inovative.

''Suntem încântaţi să semnăm astăzi această tranzacţie importantă cu OTE, prin care vor fi furnizate companiei mijloacele necesare pentru a-şi continua ambiţiosul program de investiţii. Dar acest acord trimite de asemenea pieţelor un semnal foarte puternic, care demonstrează că piaţa financiară elenă este din nou deschisă pentru afaceri. Sperăm că acest acord va încuraja şi alţi investitori să analizeze cu atenţie oportunităţile pe care le oferă companiile din Grecia'', a afirmat Dirk Werner, director în BERD.

BERD, deţinută de 64 de ţări şi două instituţii interguvernamentale, susţine dezvoltarea economiilor de piaţă şi a democraţiei. De la începutul activităţii sale, BERD a investit aproximativ şapte miliarde de euro în peste 368 de proiecte din România.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO