1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

News

BERD acordă 27,2 milioane de euro companiilor de apă şi canalizare din judeţele Bacău şi Maramureş

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvolatare (BERD) acordă credite de 16,4 milioane de euro şi 10,8 milioane de euro companiilor care asigură servicii de apă şi canalizare din judeţele Bacău, respectiv Maramureş.

15 iul, 2013 | Mediafax

Împrumutul destinat companiei din judeţul Bacău include o sumă de 6,2 milioane de euro reprezentând o restructurare a unui credit acordat anterior de BERD.

Aceste credite co-finanţează programe regionale de investiţii de 114,5 milioane de euro în Bacău şi 148,2 milioane de euro în Maramureş, susţinute de finanţări nerambursabile din partea UE, precum şi finanţări din partea Guvernului şi a autorităţilor locale prin Fondul de Coeziune al UE.

Împrumutul BERD va permite companiilor regionale să-şi modernizeze şi să-şi extindă reţelele de apă şi canalizare.

Finanţarea BERD face parte din Programul cadru de co-finanţare a proiectelor regionale de apă din România, lansat în 2010 şi extins în 2012.

De la începutul activităţii sale, BERD a investit aproximativ 6,2 miliarde de euro în peste 330 de proiecte din România, mobilizând peste 12 miliarde de euro pentru aceste proiecte din alte surse de finanţare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO