1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

News

BERD dă un credit de 100 mil. dolari pentru extinderea operaţiunilor traderului de produse agricole Louis Dreyfus, inclusiv în România

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat miercuri că a decis să acorde o facilitate de credit în valoare de 100 milioane de dolari traderului cu produse agricole Louis Dreyfus Company, pentru ca această companie să îşi poată extinde operaţiunile în opt ţări, printre care şi România, informează un comunicat de presă al BERD.

22 ian, 2020 | Agerpres

Instituţia financiară a precizat că a fost de acord să acorde o facilitate de credit de tip revolving de 100 de milioane de dolari pentru finanţarea nevoilor de capital de lucru ale filialelor Louis Dreyfus Company din Ucraina, Turcia, Egipt, Kazahstan, Tadjikistan, Bulgaria, România şi Polonia.

Graţie acestei expansiuni, va creşte competitivitatea unor lanţuri de producţie în ţările în care acţionează BERD. De asemenea, va fi îmbunătăţită calitatea culturilor, mai ales a celor de cereale şi bumbac, vor fi create legături mai bune cu furnizorii şi vor fi îmbunătăţite standardele de mediu şi sociale.

Înfiinţată în 1851, Louis Dreyfus Company activează în peste 100 de ţări şi este un important comerciant internaţional şi procesator de mărfuri agricole. LDC achiziţionează, prelucrează, comercializează şi transporta anual aproximativ 80 de milioane de tone de produse agricole.

BERD este principalul investitor instituţional din România, având investiţii de peste 8,6 miliarde de euro. În 2019, Banca a investit şi finanţat 22 de proiecte în diferite sectoare ale economiei româneşti în valoare totală de peste 372 de milioane de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO