1EUR = 4.8288 RON | Bucureşti 17 º

Imobiliare

BERD investeşte 50 mil. euro în emisiunea de obligaţiuni de 500 mil. euro a NEPI Rockcastle

Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a investit 50 de milioane de euro în emisiunea de obligaţiuni de 500 de milioane de euro lansată recent de NE Property B.V., companie deţinută de cel mai mare investitor din imobiliarele româneşti, NEPI Rockcastle.

04 iun, 2019 | | ECONOMICA.net

Emisiunea de obligaţiuni a NEPI Rockcastle ea doua faţă a unui program de 1,5 miliarde de euro. În 2017, BERD a mai investit 50 de milioane de euro într-o emisiune de obligaţiuni a NEPI Rockcastle.

Sumele obţinute de investitorul cu capital sud african vor fi utilizate pentru a refinanţa datorii existente ale companiei, pentru a finanţa proiecte aflate în dezvoltare ale NEPI Rockcastle şi pentru achiziţia de noi proiecte imobiliare în regiune.

Emisiunea va fi listată pe bursele din Irlanda şi Bucureşti. 

BERD a investit până acum 8,3 miiarde de euro în România, în primul rând în sectorul privat. În 2018, investiţiile băncii s-au cifrat la 400 de milioane de euro în economia românească.

Cu un portofoliu de peste 5,9 miliarde euro, NEPI Rockcastle este prezent în 9 țări din regiune și deține o poziție puternică pe piață din România prin centrele comerciale deținute (printre care Mega Mall, Promenadă, City Park Constanța, Shopping City Sibiu) și portofoliu de birouri în locații cheie în București cât și în inimă Timișoarei. 

Compania deţine 24 de malluri în România, cu o suprafaţă totală de 736.600 mp, o valoare de 1,7 miliarde de euro, şi venituri anuale din chirii de 120 de milioane de euro. NEPI Rockcastle mai deţine şi patru clădiri de birouri pe care le-ea pus la vânzare pentru a se concetra pe portofoliul de retail.

Investitorul a vândut recent o a cincea clădire de birouri, The Office din Cluj-Napoca, pe care o deţinea în parteneriat cu Ovidiu Şandor, către Dedeman, pentru circa 120 de milioane de euro.

Celelalte clădiri office ale companiei sunt Floreasca Business Park, Victoriei Office şi The Lakeview din Bucureşti şi City Business Centre din Timişoara. Cele patru imobile au o suprafaţă închiriabilă totală de 117.500 mp, o valoare de piaţă de 309,1 milioane de euro şi încasări anuale din chirii de 24,1 milioane de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO