1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Finanţe şi bănci

BERD şi-a redus participaţia la Banca Transilvania până la 8,6%

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat miercuri că şi-a redus cu 2,9% participaţia pe care o deţine la Banca Transilvania după ce a vândut, marţi, un număr de 104,5 milioane acţiuni BT printr-o operaţiune de plasare privată derulată de firma Wood & Company, informează un comunicat de presă al instituţiei financiare internaţionale.

23 noi, 2016 | Agerpres

BERD subliniază că şi după această tranzacţie rămâne un acţionar important la Banca Transilvania, cu un pachet de 8,6% din acţiunile BT.

'Suntem foarte mulţumiţi de parteneriatul nostru de durată cu Banca Transilvania precum şi de realizările băncii din ultimii ani. BERD rămâne încrezător în perspectivele viitoare ale Banca Transilvania şi vom continua să sprijinim strategia de creştere pe termen lung a băncii', a declarat directorul BERD pentru băncile din UE, Lucyna Stanczak-Wuczynska.

BERD a achiziţionat o participaţie de 15% din acţiunile Băncii Transilvania în anul 2001 pentru a întări baza de capital şi a sprijini expansiunea activităţilor şi a portofoliului de credite al băncii. Între timp, Banca Transilvania a devenit a treia mare bancă din România.

BERD, deţinută de 65 de ţări şi două instituţii interguvernamentale, susţine dezvoltarea economiilor de piaţă şi a democraţiei. De la începutul activităţii sale, BERD a investit peste 7,3 miliarde de euro în peste 384 de proiecte din România şi a mobilizat peste 14 miliarde de euro din alte surse de finanţare. Operaţiunile BERD din România sunt conduse de Matteo Patrone.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO