1EUR = 4.7834 RON | Bucureşti 9 º

Economie

BERD şi Comisia Europeană sprijină cu 20 de milioane de euro companiile inovatoare din România, Bulgaria şi Letonia

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Comisia Europeană au semnat vineri, la Bruxelles, două acorduri pentru a furniza 20 de milioane de euro IMM-urilor inovatoare şi companiilor cu capitalizare medie din România, Bulgaria şi Letonia, informează un comunicat de presă al BERD.

28 sep, 2018 | Agerpres

"Acest nou parteneriat cu BERD ne permite să creştem finanţarea pentru inovaţie acordată IMM-urilor din ţările unde sunt deficite de investiţii în domeniul inovaţiei. Eforturile noastre comune vor da un impuls economiilor din Letonia, România şi Bulgaria", a declarat comisarul european pentru cercetare, ştiinţă şi inovare, Carlos Moedas.

Potrivit primului acord, UE va acorda României granturi de 12,5 milioane de euro în cadrul programului cadru pentru cercetare şi inovare, Orizont 2020, în încercarea de a ajuta IMM-urile inovatoare şi companiile cu capitalizare medie să devină mai competitive. În timp ce liniile de credit ale BERD vor ajuta băncile locale să acorde împrumuturi companiilor eligibile, granturile venite de la UE vor finanţa pregătirea furnizorilor locali de finanţare să sprijine noi produse financiare.

Potrivit celui de-al doilea acord, alte granturi în valoare de 7,5 milioane euro, în cadrul programului cadru pentru cercetare şi inovare Orizont 2020, vor ajuta firmele mici cu servicii de consultanţă pentru a creşte inovarea şi de asemenea pentru a le pregăti pentru finanţarea directă oferită de BERD. Aceleaşi fonduri vor ajuta companiile din România, Bulgaria şi Letonia să utilizeze tehnologii inovatoare pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

BERD lucrează cu partenerii pentru a pune la punct economii verzi competitive în ţările în care operează. Până acum, BERD a investit aproximativ aproximativ 3,7 miliarde euro în Bulgaria, 640 milioane euro în Letonia şi peste 7,8 miliarde euro în România. Pe de altă parte, în cadrul programului cadru pentru cercetare şi inovare, Orizont 2020, Uniunea Europeană a acordat granturi în valoare de 65 milioane euro Bulgariei, aproximativ 50 milioane euro Letoniei şi 119,8 milioane euro României până la finele lunii septembrie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO