1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Berea la draft va avea TVA de 9%

Un amendament introdus de deputaţi în textul de aprobare a scăderii TVA la alimente de la 24% la 9% scade şi TVA la berea la halbă, informează ROMÂNIA TV

10 iun, 2015 | ECONOMICA.net

În ordonanţa de scădere a TVA la alimente băuturile alcoolice erau excluse expres de la cota de TVA redusă. Însă un deputat a considerat că scăderea TVA la berea la draft ar fi o măsură bună. Azi, parlamentarii au adoptat legea de aprobare a ordonanţei privind scăderea TVA la alimente, cu tot cu amendamentul privind berea la halbă.

"S-ar putea colecta mai multe venituri prin creșterea vânzărilor de bere la draft, întrucât adaosul comercial este mai mare în HORECA, iar noi locuri de muncă vor putea fi create, mai ales pentru categorii defavorizate precum persoane mai puțincalificate, studenți, tineri fără experiență. Astfel, dacă prin această măsură s-ar crea un plus de consum de 100 000 hl de bere în zona HORECA, această evoluție s-ar traduce prin efecte pozitive asupra încasărilor bugetare și a ocupării forței de muncă, net superioare față de aceeași evoluție în zona de retail" a explicat deputatul Adrian Merka, cel care a introdus această măsură în textul adoptat de Cameră.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO