Biden impune Chinei taxe vamale de 100% pentru a proteja producția locală. Când se vor vedea efectele pentru companii?

Politicilor de susținere prin finanțare pentru industria locală americană li se adaugă măsuri de protecție comerciale semnificative, iar taxele vamale de 100% pentru automobile electrice produse în China arată că Joe Biden percepe acest stat drept un jucător amenințător pentru baza industrială locală, arată Claudiu Cazacu, consultant de strategie în cadrul XTB România.
Claudiu Cazacu - mar, 21 mai 2024, 16:11
Biden impune Chinei taxe vamale de 100% pentru a proteja producția locală. Când se vor vedea efectele pentru companii?

Viziunea lui Joe Biden reprezintă, de altfel, un punct comun cu Donald Trump. Fostul președinte a propus în campanie un nivel de 10% pentru taxele vamale din orice destinație, ajungând la 60% pentru bunuri provenind din China, dar și de 100% pentru „fiecare mașină care trece granița”.

Se dublează, prin pachetul de măsuri anunțat, taxele vamale pentru panouri solare, ajungând la 50%, iar cele pentru anumite produse de aluminiu și oțel ajung la 25%, mai mult decât triplu față de nivelul anterior de 7,5%.

Volumul de importuri vizat de măsuri este de 18 miliarde de dolari, o cotă de 4,2% din importurile de 427 de miliarde de dolari din China anul trecut, însă din acestea, ponderea auto electrice este foarte redusă.

Pe de altă parte, producătorul de baterii CATL a vorbit luna trecută despre un produs nou care permite în 10 minute încărcarea suficientă pentru o autonomie de aproape 600 km, astfel că autoritățile iau măsuri pentru un așteptat val de importuri viitoare.

Companiile chineze produc deja automobile relativ mai ieftine, cu exporturi în creștere în Europa, America Latină și Asia. BYD, companie la care a investit și Warren Buffett, oferă pe piața din China un automobil electric compact la un preț de sub 15.000 de dolari.

În SUA, comentariile primite în perioada de consultare publică au fost în mare parte transmise de oameni de afaceri și îndreptate împotriva măsurilor anunțate, menționând riscurile la adresa inflației.

Într-adevăr, într-o perioadă delicată, în care procesul de scădere a inflației întâlnește un „drum accidentat”, decizia autorităților din SUA demonstrează o preocupare intensă față de abilitățile concurențiale ale unui adversar pe scena geopolitică.

 

Compromisul pe care l-ar accepta cetățenii, beneficii pe termen lung

La fel ca mulți oficiali din UE, Wendy Cutler, fost reprezentant în United States Trade Representative (USTR), instituție care se ocupă cu negocieri comerciale, a declarat că „filmul acesta s-a mai văzut înainte”. Cutler a menționat panourile solare, oțelul și aluminiul – aluzie la comprimarea industriilor locale în urma unei revărsări de produse ieftine din China.

Compromisul pe care cetățenii americani îl vor – în opinia sa – înțelege și accepta ar fi de a îndura o perioadă de prețuri mai mari pentru a întări, pe termen lung, baza de producție locală. Acest lucru s-ar traduce în beneficii asupra economiei, Cutler adăugând că se răspunde la o „inundare” a pieței care nu ține de concurență, ci de practici incorecte.

Deși relațiile cu CEO-ul Tesla nu sunt printre cele mai bune, administrația Biden pare că a auzit mesajul direct al lui Elon Musk: firmele de automobile electrice din China își vor „demola” rivalii, în lipsa unor bariere vamale adecvate. Războiul prețurilor și cotația în scădere a Tesla au ajutat administrația să vadă direct pericolul indus de competiția acerbă cu automobilele produse în China.

Tesla a operat mai multe tăieri de prețuri, pentru unele modele cu peste 20%. Companii precum GM și Ford au înregistrat pierderi din segmentul electric. În primul trimestru al acestui an, Ford a pierdut 1,3 miliarde de dolari din acest segment, chiar fără includerea unor cheltuieli. Acțiunile Ford au scăzut cu 0,1% anul acesta, în timp ce indicele bursier S&P500 a avansat cu 11,9% și e la niveluri record. Tesla o duce și mai rău: acțiunile au pierdut 29,6% anul acesta.

Barierele vamale sunt o veste bună pentru investitorii în companiile auto din SUA, dar efectele se vor vedea într-un orizont de timp îndelungat, de ordinul anilor, și trendul acțiunilor pe termen scurt și mediu va depinde de o serie de alți factori. Astfel, riscul de volatilitate nu dispare.

Printre altele, provocările țin și de apetitul „răcorit” al consumatorilor. În trimestrul I în SUA vânzările au crescut cu 2,6% față de anul trecut, sub ritmul total al pieței de 5%.

 

În prezent, fără taxe în Europa, doar investigații

Cum va fi afectată Europa, însă, rămâne o temă în discuție. China urmează să construiască o fabrică în Ungaria, unde BYD are deja facilități de producție pentru autobuze electrice. Vizita recentă a președintelui Xi în Ungaria și Serbia a deschis și mai larg poarta investițiilor.

Vor fi auto chineze produse în Europa supuse unor taxe vamale mai puternice? Europa are deja o investigație în curs asupra ajutoarelor de stat pentru sectorul auto din China, care ar putea prefigura taxe vamale noi. Cât de devreme se va întâmpla acest lucru nu e încă clar, dar estimările noastre vizează o probabilitate ridicată pentru acest an, posibil chiar în vară.

Recent, a debutat o nouă investigație în privința unor produse de oțel, dar și de tehnologie pentru energie curată, care ar putea impune taxe vamale provizorii peste 7-8 luni. La fel ca în SUA, sunt vizate și domenii precum panourile solare sau unele echipamente medicale.

Procesul de fragmentare al pieței globale pare a fi în plină desfășurare. Pentru consumatori, aceasta ar putea însemna că revenirea la nivelurile foarte scăzute ale inflației, în mare parte a ultimelor două decenii, va fi greu de realizat.

În același timp, tendințele de relocalizare a producției ar continua, cu eforturi importante în rescrierea lanțurilor de aprovizionare și câștigători în SUA și potențial în Europa, în domenii specifice. Pentru segmentul auto european, cu investiții masive în trecerea la modele electrice care au erodat profitabilitatea, taxe vamale ar fi salutate de investitori.

Dincolo de sectoare și companii câștigătoare, mediul global ar deveni mai incert, cu posibile măsuri de răspuns din partea Chinei. În anii următori, o reducere a toleranței la riscuri ar putea crește volatiliatea pe burse și face mai dificilă poziționarea participanților la piață pentru a obține profit.

 

Despre XTB

Grupul XTB este un furnizor internațional de produse, servicii și soluții tehnologice de tranzacționare și investiții. Entitățile Grupului XTB sunt supravegheate de cele mai mari autorități de reglementare din lume, inclusiv FCA, CySEC și KNF. De peste 18 ani, XTB Group a oferit investitorilor de retail acces imediat la sute de piețe din întreaga lume. XTB este o companie fintech bazată pe încredere, tehnologie și suport. Din 2004, Grupul XTB și-a extins activitatea, care acoperă acum peste 20 de piețe majore din Europa, America Latină și Asia, câștigând încrederea a peste 1 milion de clienți. Folosind propriile platforme premiate xStation și xStation Mobile, entitățile XTB Group oferă acces la peste 6.000 de instrumente financiare, inclusiv acțiuni reale, ETF-uri și CFD-uri pentru Forex, indici, mărfuri, acțiuni, ETF-uri și criptomonede. Prin X-Open Hub, XTB oferă tehnologie de vârf instituțiilor financiare din întreaga lume.

Avertisment cu privire la riscuri

Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 76% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

Te-ar mai putea interesa și
Vicepreședintele american Kamala Harris laudă mandatul lui Biden, dar nu pomenește nimic de spre o eventuală candidatură
Vicepreședintele american Kamala Harris laudă mandatul lui Biden, dar nu pomenește nimic de spre o eventuală candidatură
Kamala Harris a lăudat luni bilanţul lui Joe Biden, "fără precedent în istoria modernă" pentru un preşedinte al Statelor Unite, fără a menţiona însă candidatura sa pentru nominalizarea......
79% dintre români aleg mașini second-hand mai noi, în medie cu cinci ani, contribuind la o reducere globală a emisiilor cu aproape 10% – studiu Autovit
79% dintre români aleg mașini second-hand mai noi, în medie cu cinci ani, contribuind la o reducere globală a emisiilor ...
Autovit.ro, cea mai mare platformă online din România destinată vânzării și cumpărării de mașini noi și second-hand, ...
Fechet: Am semnat şi am trimis la Monitorul Oficial ghidurile de finanţare pentru două programe. De la 31 iulie începe perioada de depunere a proiectelor
Fechet: Am semnat şi am trimis la Monitorul Oficial ghidurile de finanţare pentru două programe. De la 31 iulie începe ...
Ghidurile de finanţare pentru două noi programe au fost semnate şi trimise la Monitorul Oficial, iar pe 31 iulie va începe ...
Londra anunță că va pune în practică un program serios de returnare a migranților ilegali în țările de origine, în locul vechiului proiect de expulzare în Rwanda
Londra anunță că va pune în practică un program serios de returnare a migranților ilegali în țările de origine, ...
Guvernul britanic a anunţat luni un ''program serios'' de returnare în ţările de origine a migranţilor neautorizaţi ...