1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

News

Biden: Lupta împotriva corupţiei, o chestiune de patriotism

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a declarat, miercuri, că apreciază eforturile lui preşedintelui Traian Băsescu de a proteja statul de drept în România, adăugând că lupta împotriva corupţiei nu este doar o chestiune de bună guvernare, ci este 'pur şi simplu' patriotism.

21 mai, 2014 | Agerpres

'Corupţia suge din puterea naţiunii. Este, de fapt, o altă formă de tiranie şi lupta împotriva corupţiei nu este doar o chestiune de guvernare bună, este pur şi simplu patriotism. Domnule preşedinte, (...) apreciem eforturile dumneavoastră personale pentru a consolida şi proteja statul de drept aici, în România. E important pentru economia, pentru democraţia dumneavoastră şi în special pentru libertatea dumneavoastră. Mai presus de tot e important pentru vieţile cetăţenilor, care au dreptul să ştie că vocile lor pot fi auzite de guvern, că firmele lor pot să concureze fără mită, că disputele pot fi judecate transparent în instanţă şi că niciun român, ca de altfel niciun american, nu se găseşte deasupra legii', a spus Biden, la Palatul Cotroceni, într-o declaraţie de presă comună cu Traian Băsescu.

El a precizat că 'alianţa' dintre România şi Statele Unite este foarte puternică 'în mare măsură' datorită lui Băsescu.

Demnitarul american a subliniat importanţa statului de drept, arătând că de existenţa acestuia depinde prosperitatea unei ţări.

'În călătoriile mele (...) am văzut ţări care şi-au eliminat tiranii, dar după aceea au trebuit să se lupte ca să-şi reia viitorul din mâinile oligarhilor şi ale grupurilor de interese. Am văzut cum ţările care protejează statul de drept şi înfiinţează instituţii puternice prosperă şi cei care nu o fac nu prosperă. Cei care nu fac aceste lucruri se vor confrunta cu instabilitate', a subliniat Biden.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO