1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Biden: SUA le vor furniza ţărilor latino-americane un ajutor de 1 miliard de dolari

Preşedintele SUA, Barack Obama, îi va solicita luni (2 februarie) Congresului SUA să aprobe alocarea sumei de 1 miliard de dolari ca ajutor financiar pentru ţările Americii Latine, a anunţat vicepreşedintele american Joe Biden, într-un articol publicat în versiunea electronică a cotidianului american The New York Times, citat de Tass.

30 ian, 2015 | Agerpres

Biden constată că statele din regiune se confruntă cu serioase dificultăţi în domeniul social, iar afluxul de imigranţi din aceste ţări, inclusiv minori, le creează probleme Statelor Unite.

'Dezvoltarea economică a Salvadorului, Guatemalei şi Hondurasului continuă să fie una încetinită, în timp ce ambele Americi fac mari paşi înainte. Învăţământul necalitativ, corupţia înrădăcinată în instituţiile de stat, infracţionalitatea crescândă şi lipsa de investiţii exercită un efect de frânare', notează vicepreşedintele american.

După cum atenţionează Joe Biden, 'în următorul deceniu, şase milioane de tineri din America Centrală îşi vor începe activitatea pe piaţa forţei de muncă''. ''Dacă pentru ei nu vor fi create condiţii corespunzătoare, întreaga emisferă vestică va resimţi urmările', a spus el.

Din acest motiv, SUA sunt 'direct interesate de crearea unor condiţii pentru transformări sistemice' în regiune. 'În acest scop, luni preşedintele Obama îi va cere Congresului SUA să aloce 1 miliard de dolari pentru a-i ajuta pe liderii statelor din America Centrală să realizeze reforme complicate'. 'Aceasta este de trei ori mai mare decât suma oferită de obicei Americii Centrale de SUA', a subliniat Biden.

În ultimii ani, imigraţia ilegală de minori a devenit o serioasă problemă politică, socială şi umanitară pentru SUA. Potrivit datelor oficiale, în ultimul an din Mexic în SUA au reuşit să ajungă în mod ilegal zeci de mii de latino-americani minori.

Majoritatea dintre ei vor să ajungă în SUA pentru a-şi reîntregi familiile, membri ai cărora au reuşit să vină anterior în SUA în căutarea unei vieţi mai bune, fugind de sărăcia şi criminalitatea din ţara de origine. Cu toate acestea, odată ajunşi în SUA, mulţi copii nimeresc în mâinile infractorilor, în special traficanţi de droguri şi proxeneţi. Unii dintre ei mor chiar în timp ce încearcă să ajungă în SUA, plecând la drum neînsoţiţi de adulţi.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO