Bilanțul campaniei ‘Go Home’ în Marea Britanie: 11 plecări și 1.000 de farse

Controversata campanie 'Go Home', care îi invita pe imigranții ilegali să părăsească Marea Britanie, a incitat doar 11 dintre aceștia să-i dea curs, iar două treimi dintre semnalările primite de autorități s-au dovedit a fi farse, indică AFP, citând raportul oficial al guvernului, publicat joi.
Economica.net - vin, 01 nov. 2013, 06:47
Bilanțul campaniei 'Go Home' în Marea Britanie: 11 plecări și 1.000 de farse

Criticat vehement și abandonat în final de guvern, proiectul pilot a constat în parcurgerea mai multor cartiere din Londra populate în special de străini de către două camionete în această vară, plimbând panouri uriașe prin care îi invitau pe imigranții clandestini să părăsească țara.

‘Ilegal în Marea Britanie ? Întoarceți-vă acasă sau asumați-vă riscul de a fi arestați !’, spunea afișul, arătând cătușe și invitându-i pe imigranții clandestini să trimită mesaje-text conținând cuvântul ‘Home’ (casă) la un număr de telefon.

Drept rezultat, Ministerul de Interne a primit în total 1.561 texte, dintre care 1.034 s-au dovedit a fi farse, potrivit raportului.

În final, 11 persoane au părăsit țara ca urmare a acestei campanii care a costat 9.740 lire (11.300 euro) și a suscitat reacții viguroase până și în cadrul guvernului, ministrul liberal-democrat al comerțului Vince Cable denunțând o ‘inițiativă stupidă și insultătoare’.

Guvernul britanic, ‘deloc convins de rezultate’, a anunțat săptămâna trecută că renunță să extindă campania la scară națională.

Campania a fost ‘o eroare rușinoasă de judecată a Theresei May’, ministrul de interne, a declarat deputata laburistă Yvette Cooper.

Secretarul de stat al imigrației, Mark Harper, a apărat bilanțul guvernului, declarând că cei 60 de imigranți ilegali plecați — adăugându-i pe cei încurajați de aceleași afișe publicate în ziare — vor permite contribuabililor britanici să economisească 830.000 de lire (968.000 euro), știut fiind că fiecare expulzare costă în jur de 15.000 de lire (17.500 euro).

Te-ar mai putea interesa și
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai multe arme, a declarat joi secretarul......
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să ...