Bilete de avion spre Londra pentru business şi leisure

Segmentul de business şi cel antreprenorial românesc s-a dezvoltat într-un ritm constant în ultimii ani, în spaţiul european şi, ca o urmare firească, tot mai mulţi oameni de afaceri din România fac rezervări de bilete de avion spre Londra pentru business travel. 
Economica.net - joi, 11 mai 2017, 13:26
Bilete de avion spre Londra pentru business şi leisure

Londra reprezintă un partener strategic pentru consolidarea şi extinderea potenţialului comercial autohton în regiune, iar business-urile româno-britanice au sedii şi o serie de operaţiuni economice pe teritoriul ambelor ţări. În Bucureşti, se concentrează numeroase afaceri cu capital britanic, care desfăşoară operaţiuni specifice şi în Londra, iar în capitala britanică şi oraşele învecinate, mulţi antreprenori români au iniţiat şi dezvoltat proiecte de afaceri IT şi comerciale.

Cele mai multe afaceri londoneze au fost generate, în principal, de existenţa unor proiecte şi operaţiuni comerciale şi investiţionale în achiziţii de spaţii de birouri şi terenuri, derulate de companii multinaţionale şi antreprenori români foarte activi. Brexit-ul nu a influenţat schimburile comerciale între cele două zone de afaceri, zborurile spre Londra pe segmentul business travel menţinându-se pe un trend bun.

Numărul de cereri pentru bilete de avion spre Londra este generat în mare măsura de cei care călătoresc de două-trei ori pe săptămână sau de cei care fac naveta spre sediile firmelor londoneze. Cei mai mulţi dintre ei optează pentru transportul aerian, mai rapid şi uşor, economisind timp preţios, fiind avantajaţi de preţurile rezonabile ale biletelor de avion spre Londra.

Travel-business cu avionul spre Londra şi plimbări relaxante la muzee londoneze

Dacă ai rezervat bilete de avion Bucureşti – Londra pentru o călătorie de afaceri londoneză, poţi completa sejurul business cu câteva vizite turistice locale. Poţi alege câteva monumente iconice londoneze, începând cu emblematicul Turn istoric din Londra. De asemenea, poţi admira arta şi istoria londoneză prin vizitarea unor muzee din zona centrală, Muzeul de Istorie Naturală sau Muzeul Britanic. Muzeul de Istorie Naturală din Londra este unul dintre cele trei muzee importante ale oraşului, celelalte fiind Muzeul Științei și Muzeele Victoria și Albert. În interiorul muzeului londonez sunt prezentate cinci colecții principale cu valoare istorică și științifică de botanică, entomologie, mineralogie, paleontologie și zoologie.

De asemenea, Muzeul de Istorie Naturală din Londra este deosebit de faimos pentru expoziția sa de schelete de dinozauri și arhitectură ornamentală. Dacă vrei să vizitezi un alt obiectiv turistic faimos – Muzeul Britanic – poti să admiri şi să compari mai multe comori culturale mondiale sub un singur acoperiș. Poţi desoperi colecția istorică cu obiecte de artă unică egipteană, sculpturile din Parthenon, detalii despre frumuseţea visului american sau lucrări de artă japoneză. Toate aceste expoziţii moderne sunt găzduite de muzeul fondat în anul 1753 şi situat pe strada Great Russell din Londra.

Dacă optezi pentru o vizită în Turnului Londrei, situat pe Tower Hill, în centrul istoric londonez, poţi admira colecţia de bijuterii regale “Crown Jewels” şi Casa Reginei. Misteriosul Turn Alb este cea mai veche parte a Turnului Londrei şi merită să fie vizitat în mod special pentru colecțiile de arme şi armurile regale. De peste 500 de ani, de când a fost construită şi până în prezent, fortăreața istorică Turnul Londrei a fost păzită de celebrii gardieni „Beefeaters”, pe care îi poţi admira la posturile lor în costumele lor tradiţionale şi elegante.

Proiecte HR pe termen lung româno-engleze

La nivel naţional, Marea Britanie este un magnet financiar în atragerea forţei de muncă în diferite domenii de activitate datorită nivelului salarial ridicat, mediului bun de afaceri şi educaţional, infrastructurii moderne şi oportunităţilor de dezvoltare personală oferite imigranţilor.

Oraşul Londra este un puternic centru financiar şi una dintre cele mai ofertante destinaţii turistice din lume cu: megaconcerte, parcuri tematice, obiective turistice şi campionate sportive, îndrăgite de generaţiile tinere din toată Europa. Angajatorii britanici sunt tot mai interesaţi de forţa de muncă românească, pe măsură ce numărul locurilor de muncă disponibile depășește numărul de candidați. Pe parcursul anilor precedenţi, numărul angajaţilor români care doresc să lucreze în Marea Britanie a crescut prin publicarea a zeci de mii de locuri de muncă pentru candidații din toată Europa de Est. 

Marea Britanie, unul dintre cei mai importanţi recrutori în forţa de muncă din UE, a oferit de la an la an un număr dublu de locuri de muncă pentru români, faţă de Germania sau  alte state europene. Locurile de muncă promovate în prezent includ poziții high-level, posturi pentru doctori și asistente medicale în spitale private, cu specialități din cele mai diverse (de la oncologie, până la psihiatrie) sau oferte pentru bucătari în hoteluri de patru stele.

Cel mai mare număr de locuri de muncă anunțate a fost pentru profesioniștii din domeniul medical, agricultura fiind cel de-al doilea segment important propus românilor, urmat de ofertele din domeniile turismului, construcțiilor și cel al îngrijirii la domiciliu. Uneori, românii sunt plătiți chiar mai bine decât angajații britanici, dacă luăm în considerare beneficiile care completează salariul, cum ar fi cazarea sau transportul la locul de muncă, suma finală fiind mult mai mare decât salariul de bază oferit. După Brexit, au apărut unele incertitudini pentru imigranţi, dar, în perioada curentă, cadrul legal pentru aceştia rămâne neschimbat în Marea Britanie.

După declaraţia oficială şi votul pro Brexit, urmează o perioadă de tranziţie în care se menţin valide angajamentele şi obligaţiile britanice până la ieşirea efectivă din cadrul UE, ce ar putea fi realizată în 2019. Până atunci, drepturile imigranţilor sunt protejate şi garantate prin cadrul comun legislativ al UE. Desigur, vor urma negocieri între Marea Britanie şi UE, cu argumente justificate de fiecare parte, însă în mod cert se recunoaşte de ambele părţi că o mare parte a economiei britanice a fost susţinută şi este în continuare de efortul şi puterea de muncă a imigranţilor în sectoarele grele, precum construcţiile, agricultura, asistarea şi îngrijirea celor bolnavi, vârstnici etc.

Multe bilete de avion Bucureşti-Londra sunt achiziţionate, constant, de sutele de români care au acceptat oferte de muncă în Londra, dar mai ales în oraşele învecinate acesteia, unde au ca avantaje, costuri mai mici pentru cazare şi transport. Românii cu joburi în zonele din apropierea capitalei engleze vizitează în weekenduri sau în zilele libere, locurile de distracţii şi parcurile metropolei. Pentru românii care lucrează în diverse proiecte londoneze şi alţii mai îndrăzneţi care şi-au lansat propriile afaceri în domeniile panificaţiei, al micilor magazine alimentare, service-urilor auto şi agenţiilor de turism, Londra reprezintă un loc minunat în care au primit o şansă reală şi practică de dezvoltare profesională. Vacanţele sau weekendurile sunt momente de bucurie trăite alături de familie şi prieteni, românii rezervând bilete de avion Londra-Bucureşti şi Bucureşti-Londra pentru a se întâlni cu aceştia.

Oferta turistică britanică pentru imigranţi români

Atât centrul Londrei, cât şi celelalte zone ale capitalei oferă multe atracţii turistice pentru toate vârstele şi bugetele, de la cele mai luxoase până la cele economice, cu reduceri, promoţii şi gratuităţi. Dacă locuieşti în apropierea Londrei şi vrei să te relaxezi în vacanţe împreună cu familia şi prietenii sau colegii poţi vizita Parcul Royal Botanical Kew Gardens, situat la 30 minute de centrul Londrei. Cele mai mari colecţii botanice şi exotice din lume le poţi admira în Parcul Kew într-o plimbare lejeră cu trenuleţul Kew Explorer. Dacă vrei o experienţă unică, urcă treptele şi mergi pe podul mişcător (înalt de 18 m) cu structură flexibilă şi acoperit pe laterale de coroanele verzi ale copacilor. Lacul din parc poţi să-l traversezi pe podul semicircular minimalist, din bronz şi granit negru, iar dacă vrei să admiri un design fantastic de seră, poţi vizita Casa Alpina Davies, cu faţade din sticlă şi cu un sistem deosebit de ventilaţie şi răcire automatizat pentru plantele din interior. În zonă se află şi restaurantul Orangeria, construcţie casă-seră cu microclimat pentru orhidee, crini şi cactuși. Un obiectiv interesant este Casa Palmierilor care recreează o pădure tropicală într-un laborator ştiinţific, având colecţii impresionante de plante tropicale sălbatice, printre care specii de palmieri baldachin și pitici. 
Dacă îţi plac activităţile sportive atunci, în Parcul Hyde din Londra, te poţi bucura de înot, plimbări cu barca, ciclism și patinaj. Există terenuri pentru jocuri de echipă, terenuri de tenis și piste pentru călărie. Este unul dintre cele mai mari parcuri din lume, cu o arie de 142 de hectare, peste 4.000 de copaci, grădini verzi şi flori, unde poţi uita de zona urbană londoneză. Parcul are două restaurante amenajate lângă lac, iar tot anul găzduieşte evenimente muzicale, culturale şi sportive, aşa că există întotdeauna ceva de văzut și de făcut. Deşi Londra are faima unui oraş ploios, nivelul de precipitații este, contrar aşteptărilor, foarte scăzut, datorită climatului temperat oceanic. 
Unul dintre cele mai vibrante spații din Londra este Piaţa Trafalgar Square, situată în inima oraşului. Trafalgar Square este o piață publică în Westminster, centrul Londrei, care comemorează bătălia de la Trafalgar, o victorie navală britanică în războaiele napoleoniene cu Franța și Spania, care a avut loc la 21 octombrie 1805 în largul coastei Cape Trafalgar, în Spania. În anul 1838, Sir Charles Barry a prezentat un plan de dezvoltare pentru această piaţa publică, incluzând statuia memorială a Amiralului Lord Nelson și două fântâni arteziene cu tritoni, sirene şi delfini. Proiectul celor patru lei sculptaţi a fost realizat în 1867 de Sir Edwin Landseer. Astăzi, piaţa este un spaţiu cultural şi artistic, cu evenimente și sărbători publice. Astfel, în fiecare an de Crăciun, se amenajează un brad înalt, se organizează o ceremonie a luminii şi a colindelor de sărbătoare la care poţi participa alături de familiile britanice şi de turişti. Aşa că poţi achiziţiona cu încredere bilete de avion Londra pentru o vacanţă cu cei dragi.
Conexiunile de transport aerian şi preţul accesibil al biletelor de avion Bucureşti-Londra şi Londra-Bucureşti au uşurat foarte mult condiţiile de deplasare pentru forţa de muncă românească în regiunea britanică şi totodată au consolidat dezvoltarea afacerilor dintre cele două state europene, România şi Anglia. Pentru români, Londra reprezintă una dintre cele mai căutate destinaţii de afaceri şi vacanţe, alături de Frankfurt şi Paris la nivel european, datorită locaţiilor bune pentru dezvoltarea afacerilor, sistemului simplificat de taxe, accesului la alte pieţe, disponibilităţii şi cheltuielilor rezonabile cu forţa de muncă, precum şi calităţii nivelului salarial.
 
 
Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...