1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

News

Biletele VIP pentru EURO 2020 vor fi vândute cu ajutorul blockchain

UEFA a încheiat un parteneriat cu AlphaWallet, unul dintre principalii furnizori de portofele mobile pentru criptomoneda Ethereum, care va da posibilitatea microbiştilor să cumpere bilete VIP la EURO 2020 folosind tehnologia blockchain.

14 ian, 2020 | ECONOMICA.net

Folosirea tehnologiei Blockchain are ca scop limitarea, sau chiar eradicarea speculei cu bilete, două dintre principalele probleme ale evenimentelor sportive. Peste 20.000 de bilete vor fi vândute în acest sistem. În cadrul acestui acord, agentul de vânzări exclusiv al UEFA furnizează ancora de încredere, biletele și finanțarea pentru dezvoltare, iar  AlphaWallet oferă tehnologia.

Deoarece biletele vor fi emise pe Blockchain-ul Ethereum, autenticitatea biletului este verificată instantaneu, permițând astfel transferul peer-to-peer al biletelor și contribuind, de asemenea, la limitarea distribuției biletelor false. În plus, dacă persoana care a cumpărat biletele dorește să le vândă, o poate face pe Blockchain, la fel cum se procedează în cazul transferului de criptomonede.

"Tehnologia blockchain este deosebit de importantă pentru afacerile moderne. În economia globală de astăzi, blockchain servește rolul a ceea ce au jucat terții de încredere în economiile din trecut", spune Victor Zhang, CEO-ul AlphaWallet, într-un interviu pentru Digital Journal.

Zhang consideră că prima etapă a dezvoltării blockchain a luat sfârșit și că acum vor apărea mai multe proiecte cu potențial mai mare.

Nu este prima dată când AlphaWallet se implică într-o mare competiție de fotbal. În 2018, compania s-a asociat cu organizația sportivă chineză Shankai pentru Cupa Mondială de Fotbal FIFA, competiție găzduită de Federația Rusă. 

EURO 2020 va avea loc pentru prima dată în 12 orașe, printre care și București. Competiția are loc între 12 iunie și 12 iulie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO