1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

News

Biriş: Fără birocraţi ar fi haos. Trebuie să vorbim despre eficientizarea administraţiei publice

Termenul de eficientizare a administraţiei publice ar trebui folosit şi nu cel de debirocratizare, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Gabriel Biriş, la evenimentul de lansare a "Cartei Albe a IMM-urilor din România".

14 iul, 2016 | ECONOMICA.net

'Conceptul de debirocratizare nu este cel mai fericit. Trebuie să vorbim de eficientizarea administraţiei publice, de cum facem să acordăm servicii publice de calitate cetăţeanului şi contribuabilului - şi nu trebuie să vorbim de debirocratizare. Debirocratizarea, ca termen, poate să conducă la gândul că putem funcţiona fără birocraţie. Complet greşit! Nu există stat fără birocraţie. Fără birocraţi, ar fi haos', a spus Gabriel Biriş.

Conform acestuia, conceptul de debirocratizare ar putea destabiliza oamenii care lucrează în sistem şi fără de care nu se pot lua măsuri de eficientizare şi de creştere a calităţii administraţiei publice.

'În eficientizarea administraţiei şi de creştere a serviciilor publice, cred că principala măsură trebuie să fie cea a informatizării, a unificării bazelor de date pentru că, în momentul de faţă, România nu prea pare din punct de vedere al administraţiei un stat unitar. Fiecare instituţie are propriile baze de date', a explicat Gabriel Biriş.

El a adăugat că este nevoie de baze de date comune la nivelul instituţiilor.

'România are nişte certe avantaje care ţin în special de sectorul IT: are una dintre cele mai mari viteze de internet şi un grad mare de accesibilitate la internet din lume. Toate acestea trebuie folosite în interesul nostru, pentru că, atunci când vine vorba de folosirea acestor instrumente, din punct de vedere al folosirii lor în administraţie, suntem în Evul Mediu', a concluzionat Gabriel Biriş.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO