1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Biriş: Legea prevenţiei este precum aghiazma, te ajută în măsura în care crezi în ea

Legea prevenţiei este precum aghiazma, adică te ajută în măsura în care crezi în ea, iar ca să producă efecte pozitive este nevoie de voinţă, a declarat miercuri avocatul Gabriel Biriş, într-o conferinţă organizată de Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA).

11 apr, 2018 | Agerpres

'Legea prevenţiei e precum aghiazma, te ajută dacă crezi în ea. Dă bine să vorbim despre Legea prevenţiei, dă bine să şi bem aghiazmă, dacă chiar credem în ea. Ca orice lege, ca să producă efecte pozitive, trebuie să existe şi voinţă să producă efecte pozitive. Am dubii că voinţa din spatele legii prevenţiei nu este una exclusiv de marketing politic', a spus Biriş.

În data de 6 februarie, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a susţinut că Legea prevenţiei, care a fost publicată în Monitorul Oficial, va oferi companiilor o mai mare libertate şi va duce la dezvoltarea mediului de afaceri.

'Legea Prevenirii (Prevenţiei) a fost adoptată de Guvernul României şi publicată în Monitorul Oficial. Din acest moment, inspectorii instituţiilor statului cu atribuţii în control nu vor mai putea aplica amenzi în mod automat pentru o serie de aproximativ 400 de contravenţii din 71 de acte normative ce intră sub cupola Legii Prevenirii, ci vor fi obligaţi să aplice un plan de conformare cu o durată maximă de 90 zile, timp în care contribuabilii vor putea pune lucrurile în ordine, aşa cum prevede legea', a scris Dragnea, marţi, pe Facebook.

Potrivit acestuia, neregulile găsite şi îndreptate în timpul controlului nu vor fi trecute pe planul de conformare.

'Sunt convins că acest act normativ, pe care l-am promis în campania electorală, va da o mai mare libertate companiilor şi, în consecinţă, va conduce la dezvoltarea mediului de afaceri', a adăugat liderul PSD.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO