Bitcoin a dezvoltat un fel de talent pentru corelarea strânsă cu piața bursieră și cu indicii Nasdaq, dar care acum pare că se clatină

Multe criptoactive au înregistrat o scădere semnificativă în ultima săptămână, deoarece încrederea investitorilor a scăzut. Datorită unei retrogradări a ratingului Moody's și a acțiunilor în curs ale autorităților de reglementare din SUA, prețul Bitcoin a scăzut sâmbătă de la aproape 27.000 de dolari la 25.500 de dolari, iar în prezent se tranzacționează la 25.800 de dolari. Ethereum a avut o soartă similară, acesta tranzacționându-se acum în jurul valorii de 1.700 de dolari, în scădere de la aproape 1.900 de dolari săptămâna trecută.
Simon Peters - lun, 12 iun. 2023, 18:33
Bitcoin a dezvoltat un fel de talent pentru corelarea strânsă cu piața bursieră și cu indicii Nasdaq, dar care acum pare că se clatină

Corelația acțiunilor Bitcoin pare mai slabă

În ultima vreme, bitcoin a dezvoltat un fel de talent pentru corelarea strânsă cu piața bursieră și cu indicii cu pondere mare pe tehnologie, cum ar fi Nasdaq. Dar această corelație pare să se clatine, după cum subliniază economistul David Lin.

O mare parte din corelație a fost cauzată de includerea mai mare a banilor instituționali pe piață. Deși nu există nicio sugestie că banii instituționali sunt în declin, există cu siguranță o trepidație în cripto, în timp ce entuziasmul pentru inteligența artificială propulsează acțiunile din sectorul de tehnologie. Totuși, aceste tendințe tind să se corecteze de la sine pe o perioadă mai mare de timp.

 

Legislația MiCa primește o dată de lansare

Legislația MiCa, nava amiral a UE, va intra în vigoare la 30 decembrie 2024 și ar putea oferi o certitudine valoroasă în materie de reglementare pentru sectorul cripto din Europa.

O reglementare robustă și echitabilă va fi probabil un avantaj pentru o industrie sănătoasă a criptoactivelor, într-un moment în care volatilitatea a făcut ca firmele din acest spațiu să fie prudente. Acolo unde UE conduce, este probabil ca și alte țări să urmeze exemplul. Regatul Unit lucrează la propriul set de norme prin intermediul proiectului de lege privind serviciile și piețele financiare.

Certitudinea în materie de reglementare va oferi investitorilor și inovatorilor, deopotrivă, un optimism reînnoit în acest sector. Deși este puțin probabil ca acest lucru să genereze reacții de preț pe termen scurt, pe termen lung ar putea avea efecte profunde pe piață, în bine.

 

Fondul Abrdn tokenizat de Archax

Tokenizarea este un domeniu în creștere pe piața cripto și ar putea vedea firme și produse financiare tradiționale importante aduse în ecosistemul criptoactivelor.

Stablecoins sunt cea mai bine stabilită versiune a activelor reale reprezentate digital, ca monedă fiat deținută și înregistrată prin intermediul blockchain. Tokenizarea din ce în ce mai mare a activelor TradFi merită urmărită, deoarece începe să estompeze granițele dintre vechea lume financiară și cea nouă.

Implicarea instituțională în cripto este o tendință în creștere, în ciuda volatilității din ultimul an. Ceea ce este clar este că acest lucru nu se va schimba și va avea un impact omniprezent asupra direcției pieței în următorii ani.

Simon Peters este analist angajat de platforma eToro

Despre eToro

eToro este o platformă de investiții cu active multiple ce permite oamenilor să își dezvolte cunoștințele și să-și crească veniturile ca parte a unei comunități globale de investitori de succes. Compania a fost fondată în 2007 cu misiunea de a face accesibile piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 30 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.

Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...