1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Finanţe şi bănci

Bitcoin a început noul an în scădere, pentru prima oară din 2015

Bitcoin a început noul an în scădere, pentru prima oară din 2015, continuând tendinţa negativă pe care s-a înscris după nivelul record de 19.511 dolari pe unitate atins pe 18 decembrie, transmite Bloomberg, preluat de News.ro.

02 ian, 2018 | News.ro

Moneda virtuală a scăzut luni, la New York, la 13.624,56 dolari pe unitate, fiind cu 4,8% sub nivelul de vineri, arată date obţinute de Bloomberg. Duminică, bitcoin a atins 14.156 de dolari pe unitate, potrivit datelor coinmarketcap.com, care urmăreşte preţurile zilnice, potrivit News.ro.

Bitcoin a fluctuat marţi, pe piaţa asiatică, fiind tranzacţionată în declin cu 1,9%, la Hong Kong.

Cea mai puternică monedă virtuală din lume a început anul 2017 mult mai bine şi a continuat să crească, declanşând o frenezie globală pentru criptomonede. În prima zi a anului trecut, bitcoin a avansat cu 3,6%, la 998 de dolari pe unitate, arată datele coinmarketcap.com. Pe ansamblul anului trecut, bitcoin a crescut cu peste 1.300%.

Aprecierea bitcoin a condus la apariţia unui număr tot mai mare de monede virtuale concurente, iar în decembrie au fost lansate pe Wall Street primele contracte futures pentru bitcoin. Nivelul record atins pe 18 decembrie a avut loc după ce operatorul bursier CME Group a lansat contracte futures pentru bitcoin, despre care unii traderi spun că vor încuraja investiţiile pe termen scurt, speculative, în moneda virtuală.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO