1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Finanţe şi bănci

Bitcoin a scăzut cu 12%, sub nivelul de 9.000 de dolari, pentru prima oară din noiembrie

Bitcoin a scăzut joi cu aproape 12% şi a coborât astfel sub nivelul de 9.000 de dolari pe unitate, pentru prima oară după luna noiembrie a anului trecut, relatează MarketWatch citat de News.ro.

02 feb, 2018 | News.ro

Potrivit datelor site-ului de cercetări şi informaţii CoinDesk, bitcoin a scăzut joi până la 8.970 de dolari pe unitate, scrie News.ro.

Cea mai valoroasă monedă virtuală din lume s-a depreciat cu circa 55% de la un maxim de aproape 20.000 de dolari arins la sfârşitul lunii decembrie.

Declinul a avut loc în condiţiile atenţiei tot mai mari date de autorităţile de reglementare tranzacţiilor cu monede virtuale şi a avertismentelor din Coreea de Sud referitoare la posibila interzice a acestor operaţiuni. Tranzacţiile cu monede virtuale din Coreea de Sud reprezintă aproximativ 20% din totalul pieţei globale.

Între monedele virtuale, bitcoin a fost afectată în mod special, în timp ce moneda aflată pe locul al doilea pe piaţă, etherum, s-a menţinut peste nivelul de 1.000 de dolari în tranzacţiile recente. Cu toate acestea, valoarea totală a monedelor virtuale urmărite de CoinMarket.com este în prezent de circa 450 de miliarde de dolari, jumătate faţă de valoarea înregistrată la începutul lunii decembrie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO