1EUR = 4.7769 RON | Bucureşti 9 º

Companii

Bittnet îşi majorează capitalul social pentru a implenta un Stock Option Plan

Bittnet, companie românească de soluţii IT şi furnizor de servicii de training în domeniu, deţinută de fraţii Mihai şi Cristian Logofătu, îşi majorează capitalul social pentru a implementa planul de incentivare a persoanelor cheie, un Stock Option Plan (SOP). Majorarea de capital se va realiza prin emiterea unui număr de 3.477.967 acţiuni comune, nominative, dematerializate, de valoare egală și cu o valoare nominală de 0,1 lei fiecare, în contul deţinătorilor de opţiuni, persoane cheie în conformitate cu planul de incentivare.

07 feb, 2019 | | ECONOMICA.net

Stock Option Plan-ul companiei Bittnet a fost aprobat de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din 28.04.2016.

''Este pentru prima dată în istoria pieței de capital din România când un Stock Option Plan al unei companii listate este realizat prin majorare de capital și nu prin răscumpărarea de acțiuni din piață", se arată într-un comunicat al companiei.

Ca rezultat al acestei operațiuni, capitalul social al Bittnet se va majora cu suma de 347.796,70 lei, iar capitalurile proprii vor crește adițional cu suma de 3.584.392,30 lei – prime de emisiune.

Conform SOP2016 un număr de 18 persoane au primit dreptul, dar nu obligația, de a achiziționa de la Bittnet acțiuni la un preț per acțiune echivalent cu o capitalizare a societății de 7.800.000 lei. În cursul anului 2018, cele 18 persoane au exercitat această opțiune. Bittnet a avut posibilitatea de a răscumpăra acțiuni din piață sau să opereze o majorare de capital prin care să emită către persoanele cheie un număr de acțiuni care să echivaleze, la prețul pieței, cu valoarea financiară a opțiunii.

"Suplimentar față de accesul la resurse umane de calitate fără costuri lunare, sau la costuri lunare sub prețul pieței, această derulare a programului de incentivare, SOP2016, creează pentru Bittnet un beneficiu dublu din punct de vedere al cash-flow-ului și al poziției financiare. Pe de o parte, pentru a finaliza planul de incentivare, Bittnet nu a fost nevoită să se decapitalizeze prin răscumpărări de acțiuni din piață. Pe de altă parte, capitalurile proprii cresc cu suma de 3.932.189 lei, fără a genera vreun dezavantaj pentru acționarii minoritari", a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet.

Valoarea opțiunii, care se constituie în creanță asupra Bittnet, a fost certificată prin raport de expertiză contabilă extrajudiciară. Numărul de acțiuni nou emise a fost determinat în conformitate cu prevederile Legii 31/1990, a Legii 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață și cu Regulamentul ASF nr. 5/2018. Astfel, numărul de acțiuni a fost stabilit prin împărțirea creanței la prețul din piață al acțiunilor BNET în perioada dintre 6 februarie 2018 și 5 februarie 2019. Datorită faptului că prețul per acțiune este egal cu prețul pieței, operațiunea este neutră pentru acționarii care nu sunt incluși în majorare, aceștia putând achiziționa acțiuni suplimentare din piață la același preț.

Bittnet Systems S.A. are ca principal obiect de activitate consultanţa în tehnologia informaţiei, iar ca obiect secundar de activitate "comerţul cu ridicată al calculatoarelor, echipamentelor periferice şi software-ului, comerţul cu ridicată de componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii, alte activităţi de servicii privind tehnologia informaţiei".

Pentru a finaliza procesul, Bittnet va depune, în perioada următoare, toate diligențele în vederea implementării acestei operațiuni de piață, adresându-se Oficiului National al Registrului Comerțului, Autorității de Supraveghere Financiară, Bursei de Valori București si Depozitarului Central.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO