1EUR = 4.7550 RON | Bucureşti 22 º

Finanţe şi bănci

Bituleanu, Libra Bank: Creditele acordate în cinci luni au depăşit 900 de milioane lei

Libra Internet Bank a acordat credite în valoare de 920 de milioane lei, în primele cinci luni din 2014, a anunţat, miercuri, preşedintele băncii, Emil Bituleanu, cu ocazia semnării unui parteneriat de garantare în valoare de 30 de milioane de lei cu Fondul European de Investiţii (FEI).

11 iun, 2014 | Agerpres

'Avem în bancă o medie de cinci credite aprobate online pe zi, iar în primele cinci luni din 2014 am înregistrat o creştere a creditelor acordate, de la 800 milioane de lei, la începutul anului, la 920 de milioane lei', a spus Bituleanu.

Acesta a precizat că prin parteneriatul cu FEI va creşte numărul creditelor acordate pe segmentul specializat al profesiilor liberale pe care se concentrează Libra Internet Bank.

'Microîntreprinderile sunt un domeniu tradiţional de interes pentru bancă, fie că vorbim despre profesiile liberale, despre fermieri sau despre start-up-uri. Facem eforturi constante pentru a-i ajuta să-şi crească afacerea. Acordul cu Fondul European de Investiţii este o astfel de oportunitate', a arătat preşedintele Libra.

Acordul a fost semnat în cadrul programului european Progress Microfinance şi prevede garanţii din partea FEI pentru un număr de 400 de microîntreprinderi din România, care ar urma să ia credite de la bancă.

Creditele sunt garantate în proporţie de 75% de FEI şi 25% de către bancă, fără comision de garantare.

Valoarea maximă a unui credit poate fi de 112.645 lei, pe o perioadă de 60 de luni şi cu o dobândă medie DAE de 9% pe an.

Angajamentele totale nete ale FEI către companii europene se ridicau, la finele lui 2013, la 7,9 miliarde euro, cu investiţii în peste 435 de firme.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO