Black Friday 2015: o treime dintre românii din mediul urban intenţionează să cumpere online

Ponderea românilor din mediul urban cu acces la internet care intenţionează să cumpere produse anul acesta de Black Friday a crescut semnificativ, de la 28%, în 2014, la 34%, în 2015, produsele TV, electronicele şi foto fiind în topul preferinţelor, arată un studiu iSense Solutions.
Economica.net - joi, 19 nov. 2015, 11:38
Black Friday 2015: o treime dintre românii din mediul urban intenţionează să cumpere online

Bărbaţii sunt mai interesaţi de evenimentul din 20 noiembrie, 42% dintre aceştia aşteptând să profite de reducerile de Black Friday, faţă de 27% dintre femei.

Potrivit studiului realizat de compania iSense Solutions, femeile îi depăşesc pe bărbaţi în ceea ce priveşte achiziţia electrocasnicelor (37% faţă de 25%) şi a articolelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte (15% faţă de 6%). În acelaşi timp, cumpărătorii cu vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani doresc cel mai mult să cumpere telefoane sau tablete (40%, faţă de 25% din totalul cumpărătorilor). De asemenea, 43% dintre persoanele cu venituri mari pe gospodărie (5.000 lei sau mai mult) au declarat că vor cumpăra electrocasnice.

Topul produselor pentru care românii îşi doresc reduceri de Black Friday este similar celui din 2014: TV, electronice şi foto (preferate la promoţii de 33% dintre români), urmate de electrocasnice (31%), telefoane şi tablete (25%) şi produse IT (19%).

Exceptând ziua de Black Friday, primele cinci categorii de produse pe care românii din mediul urban cu acces la internet intenţionează să le cumpere online, în următoarele 12 luni, sunt articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte (44%), electrocasnicele (35%), cosmeticele (33%), telefoanele mobile şi tabletele (32%), urmate de pachetele turistice sau de petrecere a timpului liber (31%).

Comparativ cu 2014, se constată o creştere a intenţiei de cumpărare pentru produsele de îmbrăcăminte şi încălţăminte (+7%), electrocasnice (+12%), televizoare, electronice şi foto (+6%), jucării şi produse pentru copii (+6%).

Dacă femeile sunt mai interesate decât bărbaţii de achiziţionarea online a articolelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte (50% faţă de 37%) şi a produselor cosmetice (43% faţă de 22%), bărbaţii intenţionează într-un procentaj mai mare decât femeile să cumpere online telefoane mobile şi tablete (37% faţă de 27%), televizoare, electronice şi foto (39% faţă de 18%), computere şi periferice (34% faţă de 15%), precum şi servicii de telecomunicaţii şi internet (25% faţă de 10%).

Studiul mai arată că românii apreciază recenziile despre produse, scrise de alte persoane, considerându-le foarte importante la achiziţionarea de produse precum pachetele turistice sau de petrecere a timpului liber, produsele bio, telefoanele mobile şi tabletele.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Trupe ruseşti au început să sosească în Belarus în cadrul unei verificări a pregătirii de luptă
Trupe ruseşti au început să sosească în Belarus în cadrul unei verificări a pregătirii de luptă
O parte a militarilor ruşi a sosit deja în Belarus pentru a efectua prima etapă de testare a eficienţei grupării regionale ...
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză a unui vaccin anti-COVID-19 determină o creştere a numărului de anticorpi până la niveluri mai ...
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi puşi absenţi
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi ...
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului ...