Black Friday 2017: valoarea totală a tranzacţiilor online de peste 175 milioane lei – PayU

Procesatorul de plăţi online autohton PayU România estimează o creştere cu 55% a volumelor tranzacţionate de Black Friday, faţă de anul 2016, valoarea totală a tranzacţiilor online de pe 17 noiembrie a.c. urmând să se situeze la peste 175 milioane lei, potrivit unui comunicat al companiei.
Economica.net - mar, 14 nov. 2017, 08:40
Black Friday 2017: valoarea totală a tranzacţiilor online de peste 175 milioane lei - PayU

‘Black Friday creşte în fiecare an. Nu este doar cel mai aşteptat eveniment de shopping al anului, ci şi momentul care defineşte cum va merge business-ul magazinelor online în anul ce urmează. Statisticile noastre arată că vârful vânzărilor de Black Friday este direct proporţional cu direcţia de creştere a vânzărilor comercianţilor pentru anul următor’, a declarat Marius Costin, country manager PayU România.

Potrivit estimărilor PayU, 30% din totalul comenzilor de Black Friday vor fi achitate online. Dintre metodele de plată preferate, plata cu cardurile de rate câştigă din ce în ce mai mult teren.

‘Dacă anul trecut plăţile prin carduri cu rate au reprezentat o treime din totalul plăţilor online efectuate în sistemul PayU România, ne aşteptăm ca anul acesta acest procent să crească cu peste 40%, ajungând la aproximativ 50 milioane de lei’, a adăugat Marius Costin.

Aproximativ 60% din totalul produselor achiziţionate de Black Friday sunt din categoria IT&C. Un interes din ce în ce mai crescut se remarcă pentru produsele din categoria eTail, precum home&deco, produse alimentare, produse cosmetice, vinuri.

Black Friday este un eveniment de interes şi pentru alte ţări. În 2016, pe platforma PayU au fost înregistrate tranzacţii din 87 de ţări.

‘Şi anul acesta ne aşteptăm ca magazinele online să vândă în afara graniţelor ţării şi să înregistrăm tranzacţii din ţări precum Lituania, Finlanda, Slovenia sau Rusia. În aceste cazuri este obligatoriu să oferi cumpărătorilor un portofoliu variat de metode de plată, care să le permită să plătească cu ce au în buzunar. Este un bun moment pentru magazinele online să experimenteze comerţul transfrontalier şi să vadă că este la fel de uşor să faci comerţ online de la est la vest, pe cât este de la vest la est’, a adăugat Marius Costin.

La nivel global, PayU Group activează în 17 ţări pe patru continente şi este deţinut de Naspers, o companie multinaţională originară din Africa de Sud, cu operaţiuni în media şi servicii online.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...