Black Friday 2020 : Oferta principalelor magazine. eMag intră în campanie cu 4 milioane de produse. Vinde inclusiv apartamente și teste PCR

Mai sunt doar câteva zile până când majoritatea retailerilor online vor organiza Black Friday, cel mai mare eveniment de shopping al unui an. ECONOMICA.NET a adunat ofertele mai multor comercianți din domenii diferire, branduri consacrate sau retaileri aflați la primul Black Friday, care oferă produse ori servicii inedite.
Economica.net - lun, 09 nov. 2020, 11:29
Black Friday 2020 : Oferta principalelor magazine. eMag intră în campanie cu 4 milioane de produse. Vinde inclusiv apartamente și teste PCR

Dacă în retailul de electroIT, Black Friday a început deja parțial, majoritatea comecianților online care acoperă alte nișe de piață au setat ziua de 13 noiembrie data la care vor organiza Black Friday. Este inclusiv cazul eMag, cel mai mare retailer online din România, care va tăia prețurile de Vinerea Neagră pe 13 noiembrie.

Este a 10-a ediție Black Friday la eMag, care vine cu peste 4 milioane de produse ce vor avea reduceri totale de 300 de milioane de lei, oferite de către eMAG și de sellerii din Marketplace. Compania estimează că în această ediție aniversară de Black Friday clienții vor realiza comenzi totale în valoare de 585 de milioane de lei, cu 17% mai mult decât anul trecut.

Retailerul are la ofertă inclusiv Teste Real Time PCR la 199 lei, dar și peste 200 de mașini și moto, cea mai extinsă ofertă din toți cei 10 ani de Black Friday. Pe site va fi inclusiv un BMW 840d XDrive Gran Coupe va fi cu 34.000 de euro mai ieftin. În plus, pe eMag se vor vinde apartamente cu reducere de până la 50.000 euro.

În oferta eMag vor mai fi:

– produse medicale în ofertă: 40.000 de produse

– 220.000 de electrocasnice mici

– 75.000 de televizoare

– 130.000 de smartphone-uri

– 50.000 de sticle de whisky, vin și alte băuturi alcoolice

– lingouri de aur

– ceasuri și bijuterii de lux

De asemenea, eMag mai scoate la vânzare 10 tone de cafea, 40.000 de electrocasnice mari, 400.000 de articole fashion, 200.000 de parfumuri și cosmetice, 500.000 de jocuri și jucării, 500.000 de produse pentru casă și grădină, 100.000 de articole și echipament sportiv, 100.000 produse de protecție și echipamente medicale.

Pentru a oferi flexibilitate cât mai mare clienților, eMAG a extins rețeaua easybox, ajungând în prezent la peste 850 de unități, de peste trei ori mai mult față de ediția anterioară de Black Friday. Așteptările sunt ca un sfert dintre comenzi să fie livrate în easybox, aproape triplu față de numărul de comenzi din ediția anterioară. De asemenea, compania a investit peste 4 milioane de euro în servere, servicii de hosting cloud și dezvoltare, precum și în cele trei depozite care, împreună, acoperă o suprafață de peste 170.000 mp. În plus, compania a angajat anul acesta 1.200 de oameni în zonele de Customer Care, în centrele logistice, dar și în echipele de tehnologie.

Primul care a dat startul celui mai mare eveniment de shopping al anului a fost Flanco, care a intrat în campanie pe 23 octombrie. Campania lor va dura până pe 30 noiembrie. Și Altex are reduceri specifice Black Friday din octombrie, până în data de 2 decembrie.

La fel și evoMag care și-a organizat reducerile etapizat, pe “episoade”, începând cu 30 octombrie. Compania a demarat pe 6 noimebrie runda a doua de reduceri de Black Friday, cu discount-uri de până la 85%, și a adăugat în portofoliu noi produse la prețuri reduse, din categoriile cele mai accesate de la începutul campaniei, precum telefoane mobile, televizoare, laptop-uri, electrocasnice mari și mici, produse pentru casă și grădină

Black Friday la cărți

 Până acum, pe segmentul retailerilor din industria cărții și-au anunțat participarea la campania Black Friday Libris.ro, elefant.ro și Librex.

Libris anunță “cea mai extinsă campanie de Black Friday desfășurată vreodată de o librărie online” având un stoc de 1 milion de  volume. Reducerile vor ajunge de până la 87% la 300.000 de titluri în limba română și în limba engleză. Reducerile vor fi aplicate la volume din toate categoriile: noutăți din beletristică, bestselleruri, cărti pentru copii, cărti în limba Engleză, eBook-uri, cărți de dezvoltare personală, memorii celebre și jocuri. Campania Black Friday Libris este activă pe data de 13 noiembrie, timp de 24 ore. 

Libris promite că va expedia comenzile în maximum 3 zile de la plasare. De asemenea, echipa Libris.ro va asigura asistență tehnică non stop în perioada campaniei și servere dedicate. 

“ Estimăm o creștere de 30% față de campania anterioară de reduceri de Black Friday, în linie cu dinamica vânzărilor înregistrate în tot parcursul anului, când publicul s-a orientat către carte pentru a-și menține un tonus psihic ridicat – Laura Țeposu, CEO și cofondator Libris.ro. 

 La elefant.ro vor avea însă loc două evenimente de reduceri majore în această săptămână :primul pe 11 noiembrie, denumit Singles’ Day și campania de Black Friday, deja tradițională, care va

avea loc în perioada 12-13 noiembrie. Categoriile cu cele mai multe produse aflate la reducere vor fi:

  • cartea în limbă străină, unde peste 600.000 de mii de titluri vor beneficia de prețuri speciale, un număr triplu decât în 2019;
  • cartea pentru copii, părinții și nu doar ei putând alege titluri cu preț redus dintr-un catalog cu peste 100.000 de titluri;
  • jucăriile, în acest an având și zona educațională foarte bine reprezentată prin produse Stem și Montessori;
  • Parfumurile și cosmeticele – peste 2000 de produse vor avea prețuri speciale în cele două campanii, cea mai mare reducere la această categorie mergând până la 80%;
  • Ceasurile și accesoriile – o selecție de 500 de produse vor beneficia de discounturi în acest an. Aici, cea mai mare reducere va fi de 90%.

“În cele 3 zile de campanie așteptăm aproximativ 2 milioane cumpărători pe elefant.ro. Pentru a facilita livrarea către cumpărători, în acest an avem la dispoziție nu doar serviciile clasice de expediere la domiciliu prin partenerii noștri din sectorul de curierat, dar și o rețea de peste 800 de pachetomate easybox, precum și pickup-point-urile proprii elefant.ro răspândite în întreaga țară. Încurajăm astfel cumpărătorii să aleagă cea mai convenabilă metodă de livrare și cel mai la îndemână punct de ridicare a comenzii. Astfel vom degreva sistemul logistic și produsele preferate vor ajunge mai repede în posesia celor care le-au comandat”, declară Sergiu Chircă, CEO elefant.ro.

Din traficul total, elefant.ro estimează ca peste 84% să de pe dispozitivele mobile, atât din aplicație, cât și din browser. Peste 40% dintre comenzi sunt estimate a fi achitate cu cardul bancar, în momentul plasării.

Librex, unul dintre principalii jucători din piața locală de carte, va organiza Black Friday tot pe 13 noiembrie, cu reduceri pentru toate titlurile din portofoliu de până la 95%, însoțite de transport gratuit la orice comandă. Pentru a susține fluxul ridicat de comenzi anticipat, Librex a demarat pregătirile pentru Black Friday încă din vară. Acestea cu constat în elaborarea strategiei și a politicilor de prețuri, pregătirea stocurilor, mutarea operațiunilor logistice într-un depozit mai mare și triplarea forței de muncă din depozit.

În ceea ce privește obiceiurile de achiziție, Librex așteaptă anul acesta creșteri exponențiale pentru categoria de cărți pentru adolescenți, deoarece acest segment de consumator a crescut cu 275% de la începutul anului. Compania mizează, de asemenea, pe categoriile tradiționale de beletristică, dezvoltare personală și copii. Plata cu cardul este așteptată să se situeze la 60% din totalul comenzilor, iar comenzile de pe dispozitive mobile să urce la 86%.

“Cursul evenimentelor din acest an atipic mă determină să anticipez o creștere a volumelor de Black Friday poate chiar și cu 50% mai mare decât în 2019 pentru majoritatea retailerilor. Modul în care pandemia a schimbat obiceiurile de consum și decizia noastră de a elimina costul de livrare ne-a pus în fața unui Black Friday zilnic, încă din perioada stării de urgență. Suntem, așadar, pregătiți să facem față cu brio zilei de 13 noiembrie.”, Ionuț Radu – fondator Librex.ro.

Black Friday la haine

Fashion Days, unul dintre brandurile cel mai frecvent asociate cu Black Friday, va demara campania în data de 11 noiembrie, dis-de-dimineață. Mai mult de 85% dintre produsele peste 150 de lei vor avea cele mai bune prețuri din an, discounturile ajungând și la 85%. Peste 400 de branduri se vor număra în oferta Black Friday, însumând cea mai mare valoare de stoc de până acum – 200 de milioane de lei.

Black Friday la mobilier și decorațiuni

Vivre, principalul retailer online de mobilier și decorațiuni din România și Europa de Est, anunță oficial data de lansare a campaniei de Black Friday ca fiind miercuri, 11 noiembrie.

Compania anunță reduceri de până la 90% la zeci de mii de produse și estimează că va livra un Black Friday record, cu vânzări de peste 10 milioane de euro, respectiv o creștere de 80% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru a maximiza capacitatea de procesare a comenzilor, compania a reorganizat fluxurile interne, a suplimentat spațiile de depozitare, echipamentele de manipulare a mărfii, precum și numărul de angajați. Campania de Black Friday se va desfășura simultan, în cele nouă țări în care compania activează: România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Cehia, Croația, Polonia și Grecia.

 Vivre este principalul e-commerce din industria home & deco din CEE, fondat în 2012 de antreprenori români, cu vânzări în 9 țări din centrul și estul Europei: România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Cehia, Croația, Polonia și Grecia. Pe site-urile și aplicațiile mobile Vivre sunt disponibile peste 350.000 de piese de mobilier, decorațiuni, textile și accesorii, colectate de la furnizori din întreaga lume. Vivre oferă zilnic mii de produse noi pentru cei care vor să devină proprii designeri. Promisiunea pe care compania o respectă încă de la lansare este aceea de a pune la dispoziția clienților o destinație online unde pot găsi mobilă și accesorii potrivite personalității lor.

Black Friday pentru retaileri noi. Reduceri la bijuterii, scaune și biciclete

Curandera.ro, brand de bijuterie contemporană în serie limitată lansat în pandemie, demarează prima campanie de reduceri de Black Friday. Bijuteriile din aur și argint din stoc vor avea reduceri între 10% și 30%. Reducerile au loc pe 12 si 13 noiembrie și se aplică la toate produsele disponibile în stoc.

Retailerul estimează o creștere de cel puțin 30% în perioada Black Friday și imediat după, având în vedere faptul că urmează luna decembrie, când domeniul bijuteriilor înregistrează de obicei un trend ascendent pe fondul sezonului cadourilor.

La primul Back Friday este și magazinul Workspace Studio, partener unic acreditat al Herman Miller în România. Retailerul va avea reduceri de până la 50%, timp de 24 de ore, în data de 13 noiembrie, la piesele de mobilier din magazinul online lansat recent și din showroom-ul din Sky Tower. “Este primul Black Friday la care participăm, magazinul online fiind lansat luna trecută. Am decis să acordăm reduceri fără precedent, până la 50%, la scaunele Herman Miller, cele mai bine vândute piese de mobilier ergonomic din portofoliul nostru. Este evident că munca și școala de acasă vor continua, iar Black Friday devine un eveniment interesant pentru vânzările de mobilier ergonomic”, a declarat Horațiu Didea, Managing Partner Workspace Studio.

Reduceri anul acesta sunt și la articole sportive. Magazinul online HotBikes.ro specializat pe biciclete single speed și fixie, dar și componente și accesorii, se află la prima campanie de Black Friday, fiind un magazin înființat în pandemie. Potrivit reprezentanților site-ului, campania de Black Friday va dura 24 de ore și are loc pe 13 noiembrie. Reducerile anunțate vor fi de până la 50%.

Back Friday la cadouri

Black Friday organizează, începând de vineri, 13 nov, ora 00.00, până duminică, 15 noiembrie, ora 23.59, și Complice.ro, business online de cadouri și recompense experiențiale, va avea reduceri de 15% la pachete de experiențe. Acestea sunt flexibile și oferă posibilitatea destinatarului de a-și alege experiența dorită, dintr-o selecție de peste 20 de idei, din domenii diferite (de la driving, adrenalină, romance, gourmet, relaxare etc), atât online, cât și offline. 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...