Black Friday 2021: Carrefour intră în campanie pe 28 octombrie. Au reduceri de până la 50% la mii de produse

Retailerul francez Carrefour va organiza anul acesta campania de Black Friday în perioada 28 octombrie-1 decembrie. Vor avea reduceri de până la 50% la electronice și electrocasnice, îmbrăcăminte, produse alimentare sau de menaj. În total, vor fi mii de produse cu prețuri mai mici. Raluca Bogdan, Director Achiziții EPCS Carrefour, a explicat pentru Economica cum se organizează o astfel de campanie în plină criză medicală, a conductorilor și a containerelor cu care se transportă marfa.
Alina Stanciu - mar, 26 oct. 2021, 13:35
Black Friday 2021: Carrefour intră în campanie pe 28 octombrie. Au reduceri de până la 50% la mii de produse

Black Friday 2021: Retailerul francez Carrefour, o prezență permanentă în campaniile de Black Friday, anunță că va profita și mai mult anul acesta de prezența sa în mediul online, dar și de serviciile pe care le-a dezvoltat în parteneriat cu Bringo, spre exemplu. Retailerul va organiza campania Black Friday în perioada 28 octombrie – 1 decembrie și va reduce prețurile la mii de produse cu până la 50%. Produsele vizate sunt: electrice și electrocasnice, îmbrăcăminte, măncare, produse de menaj. De asemenea, mărcile proprii beneficiază, la rândul lor, de reduceri semnificative.

În ceea ce privește strategia de achiziții pentru această campanie, retailerul își anunță focusul pe oferta locală și vorbește despre creșteri de prețuri față de 2019 pe anumite categorii de produse precum cea a televizoarelor și a telefoanelor. Scumpirile sunt rezultatul evenimentelor înregistrate pe mai multe segmente ale pieței bulversate de criză medicală, a containerelor, a semiconductorilor și a creșterii costurilor la energie și gaze.

Focus pe producția internă. Prețuri mai mari la TV și telefoane

„Chiar și în contextul crizei containerelor și al altor perturbări ale pieței, încercăm să absorbim cât mai mult eventualele creșteri ale costurilor de achiziție și să nu le transferăm sub formă de costuri suplimentare pentru client. Totuși, nu este întotdeauna posibil pentru anumite categorii de produse. Anul acesta, cele mai afectate categorii sunt televizoarele și telefoanele, pe fondul lipsei pieselor componente”, a declarat pentru Economica Raluca Bogdan, Director Achiziții EPCS  (telefoane, electronice, electrocasnice, audio-video și IT).

„Fără îndoială, criza are efecte negative asupra mai multor sectoare economice, inclusiv asupra celui de retail. Deși a fost destul de dificil să asigurăm toate cantitățile de care avem nevoie, încercând totodată să menținem un impact limitat asupra prețului, am reușit să luăm toate măsurile necesare pentru a ne asigura că produsele sunt disponibile pentru consumatori, în general, dar și în mod deosebit, pentru perioada campaniei de Black Friday. Cu toate acestea, în anumite zone am fost acoperiți, datorită strategiei din ultimii ani de a ne concentra pe produse locale, ca parte a filozofiei noastre globale Act for Food, care se traduce printr-un angajament față de alimentația sănătoasă. Iar mâncarea locală este sănătoasă. Avem o strategie solidă, pusă în practică de programe care sprijină producătorii locali – Creștem România Bio, Deschidem Vinul Românesc sau Cooperativa Vărăști, cât și de parteneriatele noastre extinse cu producătorii români. Acest lucru a fost valabil mai ales în ceea ce privește segmentul de produse proaspete, unde colaborăm cu peste 1.000 de producători locali. Pe viitor, căutăm să consolidăm aceste parteneriate și, de asemenea, să le extindem și la alte segmente de produse, pentru o ofertă mult mai localizată”, mai explică directorul de achiziții.

Soluția la criza containerelor și a conductorilor – Achiziții din timp pentru stocuri de mii de produse

Pentru campania de Black Friday din acest an, Carrefour s-a pregătit ” cu mult timp în avans”  – „am realizat o estimare privind nevoile de volum și cheltuielile, iar apoi am făcut demersurile pentru a ne asigura cantităților estimate prin partenerii noștri, precum și prin Grupul Carrefour, în cazul mărcilor proprii”, a declarat Bogdan.

Aceasta a explicat și motivele pentru care campania Black Friday Carrefour durează aproximativ cinci săptămâni.

„În fiecare an, oferim reduceri semnificative pentru o perioadă îndelungată, astfel încât clienții noștri să aibă timp suficient pentru a încerca produsele noastre, pentru a face comparații cu alte oferte și pentru a se întoarce în magazin cât și online, pentru a le cumpăra. Suntem un retailer omnicanal, mereu aproape de clienții noștri atât în ​​mediul fizic, prin magazinele noastre de tip hipermarket, supermarket și market express, cât și în mediul digital, pe Carrefour.ro și Bringo. În ultimii doi ani, ne-am extins semnificativ prezența în mediul online, astfel încât ea va reprezenta un pilon puternic în timpul campaniei noastre de Black Friday”.

Pe lânga oferta de preț „foarte bune,  în linie cu ofertele din piață, cu cele ale altor retaileri și cu așteptările clienților”, compania va oferi și diverse servicii adiacenteȘ

  • clienții care achiziționează din magazine electrocasnice mici și mari, vor primi comanda a doua zi,
  • cei care comandă online, vor primi produsele în decurs de 24-72 de ore sau chiar în 90 de minute în cazul cumpărăturilor prin platforma Bringo.
  • clienții care au un card de credit Carrefour beneficiază de dobândă zero la achiziții.

„Știm că aceștia (clienții n.red) nu caută doar cele mai bune oferte, ci sunt din ce în ce mai atenți la calitatea produselor, la funcționalitățile lor sau la ingredientele folosite. În ultimii ani, interacționăm din ce în ce mai des cu clienți foarte bine informați, inclusiv în ceea ce privește campania de Black Friday”, conchide Directorul de Achiziții Carrefour.

Citește și

Black Friday Carrefour, Black Friday 2021, reduceri Black Friday Carrefour, perioada campanie Black Friday Carrefour

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...