Black Friday – Stanciu, eMag: Valoarea totală a comenzilor ar putea depăşi 250 de milioane de lei

Valoarea totală a comenzilor înregistrate de cel mai mare retailer online din România, eMag, ar putea depăşi, de Black Friday, 250 de milioane de lei (55,4 milioane euro), cu peste 25% mai mult decât anul trecut, iar numărul mare de comenzi făcute de pe mobil a fost cauza principală a blocării site-ului în această dimineaţă, a declarat, vineri, pentru News.ro, directorul general al eMag, Iulian Stanciu.
Economica.net - vin, 18 nov. 2016, 09:14
Black Friday - Stanciu, eMag: Valoarea totală a comenzilor ar putea depăşi 250 de milioane de lei

„Estimam iniţial un avans de 25% al vânzărilor, la 250 milioane lei, faţă de anul trecut, dar cred că va fi mai mare. Foarte mulţi cumpărători au făcut comenzi de pe mobil, aceasta fiind cauza principală pentru care am avut probleme în această dimineaţă”, a declarat Stanciu.

Vânzările eMag sunt în prezent de 168 milioane lei (37,2 milioane euro). În cursul dimineţii, site-ul a fost blocat din cauza numărului mare de vizitatori simultan, care a depăşit 450.000.

Site-ul a înregistrat, până la ora 11:07, aproape 1,5 milioane de vizite, 67% dintre ele fiind făcute de pe dispozitive mobile. Au fost vândute lingouri cu o greutate totală de peste 9,7 kilograme şi 29 de bijuterii cu diamante.

Printre cele mai vândute produse au fost televizoarele, peste 18.300, parfumurile, peste 13.700, frigiderele, peste 7.300, electrocasnicele mici, peste 36.600, produse pentru casă, peste 64.000, componente PC şi periferice, peste 27.000.

Black Friday este ziua care urmează Zilei Recunoştinţei în Statele Unite şi care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun.

Comercianţii români au preluat acestă sărbătoare, dar unii retaileri anunţă reduceri şi înainte sau după ziua evenimentului. Cele mai mari companii care oferă reduceri cu ocazia Black Friday în România sunt eMag.ro, evoMag, Elefant.ro, Flanco, Ikea sau Carrefour.

Mai multe site-uri au fost blocate vineri dimineaţă din cauza traficului intens.

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...