Black Sea Oil & Gas vrea să înceapă producţia de gaze în Marea Neagră în 2019

Compania Black Sea Oil & Gas şi-a propus ca în 2019 să demareze producţia de gaze la perimetrele XV Midia şi XIII Pelican, situate în platforma continentală a Mării Negre, pentru a deveni prima companie care exploatează rezervele offshore ale României, informează Reuters.
Economica.net - joi, 25 mai 2017, 09:03
Black Sea Oil & Gas vrea să înceapă producţia de gaze în Marea Neagră în 2019

‘Sperăm ca primele cantităţi de gaze să fie extrase în 2019’, a declarat miercuri pentru Reuters directorul general de la Black Sea Oil & Gas, Mark Beacom. Potrivit acestuia, în prezent compania efectuează lucrări de inginerie, poartă discuţii cu operatorul Transgaz şi negociază acorduri de vânzări precum şi alte activităţi necesare pentru a obţine aprobarea finală de investiţii din partea acţionarilor. ‘La acel punct ne vom putea adresa acţionarilor şi partenerilor pentru a le cere un cec de aproximativ 400 milioane de dolari pentru a putea să construim ceea ce este nevoie’, a spus Mark Beacom.

Black Sea Oil & Gas intenţionează să obţină acordul final din partea acţionarilor în luna octombrie a acestui an însă Mark Beacom a estimat că acest termen ar putea fi amânat din cauza unor reglementări neclare. ‘Ceea ce a fost şi rămâne cea mai mare provocare pentru noi este procesul de obţine a autorizaţiilor’, a spus Beacom, care a estimat că până acum compania a investit 200 milioane de dolari în faza de explorare şi evaluare.

Mark Beacom a mai spus că Black Sea Oil & Gas va trebui să angajeze un contractor general care va construi întregul proiect înainte de a cere aprobarea finală de investiţii din partea acţionarilor la finele acestui an. Producţia la cele două perimetre ar putea acoperi 10% din consumul anual de gaze al României dar Beacom a spus că potenţialii cumpărători ar dori să dispună şi de posibilitatea de a exporta gazele extrase.

Spre deosebire de alte ţări din regiune, România este aproape în totalitate independentă energetic. România importă mai puţin de 10% din necesarul de gaze din Rusia iar restul este produs local de producătorul de stat Romgaz şi OMV Petrom, companie controlată de grupul austriac OMV.

Romgaz a anunţat recent că în 2019 va demara producţia la un nou zăcământ terestru, cea mai mare descoperire a sa din ultimele trei decenii.

Tot în în platforma continentală a Mării Negre, grupul rus Lukoil şi un joint venture între OMV Petrom şi ExxonMobil au făcut descoperiri importante de gaze

‘România este într-o poziţie unică în sensul că este practic singura sursă de gaze naturale exceptând Rusia iar aceasta îi conferă o poziţie foarte puternică…să ai o sursă de gaze la marginea Europei Occidentale este fabulos’, a spus Beacom.

Black Sea Oil & Gas, deţinută integral de Carlyle International Energy Partners, este o companie independentă de petrol şi gaze cu sediul în România care desfăşoară operaţiuni de explorare, dezvoltare şi exploatare a resurselor convenţionale de ţiţei şi gaze naturale. În prezent portofoliul companiei este alcătuit din concesiunea privind perimetrele XV Midia – Zona de Apă de Mică Adâncime şi XIII Pelican, situate în platforma continentală a Mării Negre, la care BSOG deţine o participaţie de 65% şi calitatea de operator.

Te-ar mai putea interesa și
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din judeţul Prahova nu beneficiază, sâmbătă, de alimentare cu energie electrică, iar zeci de copaci au fost doborâţi de viscol în ultimele 24 de ore, arată......
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a dat de înțeles vineri că va continua să crească taxele în Regatul unit, ...
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, sâmbătă, decretarea stării de alertă în judeţul Vrancea, ...
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) confirmă existența unui focar ...