Black Weekend: Comercianţii români au înregistrat un avans de 40% în Bulgaria şi Ungaria – PayU

Furnizorul de servicii de plată PayU România a anunţat că, în weekendul reducerilor din Bulgaria şi Ungaria (23-25 noiembrie), comercianţii români din portofoliul său au înregistrat cumpărături plătite online în valoare de aproximativ 15 milioane de lei, în creştere cu peste 40% faţă de anul trecut, scrie News.ro.
Economica.net - vin, 30 nov. 2018, 13:07
Black Weekend: Comercianţii români au înregistrat un avans de 40% în Bulgaria şi Ungaria - PayU

Retailerii români care au câştigat cel mai mult sunt cei care au înţeles că Black Friday este n fenomen şi în afara graniţelor ţării, potrivit Country Manager-ului PayU în România, Marius Costin.

”Black Friday este un fenomen şi în afara graniţelor ţării. Comercianţii români care au înţeles acest lucru şi şi-au extins afacerea în ţări vecine precum Bulgaria şi Ungaria au creşteri impresionante de la an la an. Deşi vorbim de o valoare a evenimentului de 10 ori mai mică decât în România, creşterea anuală este comparabilă cu cea locală. Acest lucru ne indică o oportunitate mare pentru magazinele online: acestea pot ajunge chiar să îşi dubleze vânzările lunare dacă se extind pe pieţele vecine”, a declarat Marius Costin, scrie News.ro.

Numărul de plăţi online înregistrate prin PayU în Bulgaria şi Ungaria în cel mai mare weekend al reducerilor a ajuns la peste 54.000, cu 35% mai mult decât anul anterior. În Bulgaria, Black Friday şi weekendul prelungit de reduceri de anul acesta au generat cele mai mari creşteri de până acum în sistemul PayU.

Numărul de tranzacţii online a crescut cu 53%, ajungând la 13.162, iar aproximativ 83% din acestea au fost realizate vineri, 23 noiembrie.

”Comercianţii români din portofoliul PayU care au avut campanii de reduceri în Bulgaria au înregistrat, în total, cumpărături plătite online de peste 8,3 milioane le lei, cu 53% mai mult decât anul trecut. Cea mai mare parte din această sumă (88%) provine din ziua de Black Friday”, se arată în comunicat.

Costin a subliniat că piaţa de e-commerce din Bulgaria se dezvoltă rapid.

”De Black Friday, peste 43% din cumpărătorii online bulgari au achiziţionat produse. Acest lucru înseamnă că magazinele online din România pot accesa încă 830.000 de potenţiali cumpărători în această perioadă, care sunt dispuşi să plătească online mai mult decât românii. Valoarea medie a coşului de cumpărături de la vecinii bulgari s-a ridicat la aproximativ 640 lei anul acesta”, a spus Marius Costin.

În Ungaria, o piaţă de e-commerce mai matură comparativ cu Bulgaria, valoarea plăţilor online înregistrate de comercianţii români în platforma PayU s-a ridicat la aproximativ 6.5 milioane de lei, în creştere cu 27% comparativ cu anul trecut. 55% din această sumă a fost înregistrată în ziua de Black Friday.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Multinaționalele anunță „Apocalipsa după COVID 19”: Cresc taxele și explodează procesele și executările silite. Guvernele lumii, din ce în ce mai îndatorate
Multinaționalele anunță „Apocalipsa după COVID 19”: Cresc taxele și explodează procesele și executările ...
Companiile multinaționale văd un viitor trist, în contextul pandemiei cu Coronavirus. Aproape 60% cred că guvernele lumii ...
Coronavirus: Majoritatea germanilor sprijină vaccinarea obligatorie anti-COVID-19
Coronavirus: Majoritatea germanilor sprijină vaccinarea obligatorie anti-COVID-19
Aproape două treimi din populaţia Germaniei susţine vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 - o propunere care urmează ...
Rafila: Trebuie să luăm măsuri care poate vor fi temporare, până ne lămurim ce este cu această tulpină
Rafila: Trebuie să luăm măsuri care poate vor fi temporare, până ne lămurim ce este cu această tulpină
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat duminică, în contextul confirmării primelor două cazuri cu varianta ...