Blue Air a cumpărat Air Moldova, cu datorii de peste 60 de milioane de euro

Blue Air împreună cu un grup de investitori moldoveni a preluat operatorul naţional din Republica Moldova. Tranzaţia este de 2,6 milioane de euro, însă datoriile preluate de Blue Air depăşesc 60 de milioane de euro. 
Economica.net - mar, 02 oct. 2018, 13:43
Blue Air a cumpărat Air Moldova, cu datorii de peste 60 de milioane de euro

Firma Civil Aviation Group SRL, formată din compania aeriană românească Blue Air şi alături de un grup de investitori din Republica Moldova a oferit pentru privatizarea Air Moldova prețul de 50 de milioane de lei moldovenești şi a preluat și obligația datoriilor de circa 1,2 miliarde de lei moldovenești, se arată într-un comunicat de presă. 

„Suntem mândri că Air Moldova a intrat în marea familie Blue Air și ne bucurăm să fim aici, în anul Centenarului. Succesul Blue Air la nivel internațional ne oferă prilejul de a contribui cu experiența noastră la viitorul Air Moldova. Ducem mai departe numele companiei cu încrederea că va deveni mândria tuturor moldovenilor și prima opțiune de călătorie a acestora. Nu în ultimul rând, această dezvoltare aduce beneficii și pentru piața de muncă locală, pentru turism și, la modul general, pentru comunitate”, a declarat Marius Puiu (foto), directorul general Blue Air. 

Blue Air şi-a schimbat în vara acestui an forma juridică şi s-a transormat în societate pe acţiuni, iar anul trecut a realizat o cifră de afaceri de aprope 2 miliarde de lei. Pierderea netă înregistrată anul trecut a fost de aproape 150 de milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. 

Noul acționariat precizează că menține actualul program de zbor al Air Moldova, iar prioritatea este recâștigarea încrederii clienților pentru ameliorarea performanțelor comerciale. Civil Aviation Group SRL se angajează să transforme Air Moldova într-o linie aeriană modernă de succes, cu o echipă puternică și bine pregătită, care să ofere pasagerilor servicii la cele mai înalte standarde.

Accesul la tehnologie IT de ultimă generație, dezvoltarea infrastructurii și modernizare flotei, alături de experiența în industria aviatică a operatorului român vor deschide noi orizonturi pentru Air Moldova și vor crea premisele dezvoltării sustenabile, oferind noi oportunități pentru tineri, să descopere cariera într-una dintre cele mai dinamice industrii.

Compania Blue Air, asociată în cadrul Civil Aviation Group, este membră IATA și are un record impecabil în siguranța zborului. Este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, având până în prezent peste 21 de milioane de pasageri transportați. Trendul de dezvoltarea s-a menținut și în anul 2017, când la bordul aeronavelor Blue Air au călătorit peste 5 milioane de pasageri în 16 țări din Europa. Cu o flotă de avioane Boeing 737, Blue Air a deservit în acest an peste 100 de rute. Pentru anul 2019 Blue Air așteaptă livrarea a 12 aeronave noi de tip Boeing 737 MAX 8.

Fondată pe 1 ianuarie 1993, Air Moldova este cel mai mare operator aerian pe piaţa moldovenească, deţinând cca 50% din transporturile aeriene de pasageri și are conexiuni cu țările din Comunitatea Statelor Independente și din Uniunea Europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc miercuri în regiunea rusă Smolensk, la circa 400 de km de frontiera cu Ucraina, după atacuri cu drone, a anunţat guvernatorul regional Vasili Anohin,......
Ordinea mondială construită după 1945 este „în pragul distrugerii” – Amnesty International
Ordinea mondială construită după 1945 este „în pragul distrugerii” – Amnesty International
 Ordinea mondială construită după 1945 este "în pragul distrugerii", a avertizat secretara generală a Amnesty International, ...
Biden doreşte să trimită arme în Ucraina „chiar din această săptămână”
Biden doreşte să trimită arme în Ucraina „chiar din această săptămână”
Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat marţi că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în ...
Poliția din Republica Moldova confiscă peste un milion de euro, după o reuniune a unor opozanţi în Rusia
Poliția din Republica Moldova confiscă peste un milion de euro, după o reuniune a unor opozanţi în Rusia
Poliţia din Republica Moldova a anunţat marţi că a confiscat echivalentul a peste un milion de euro de la aproximativ ...