Blue Air reia zborurilor regulate spre Marea Britanie, Spania, Italia și Belgia

Odată cu ridicarea restricțiilor de călătorie spre Marea Britanie, Spania, Italia și Belgia, Blue Air a reluat zborurilor regulate spre majoritatea destinațiilor sale tradiționale. Începând de marți, 7 iulie 2020, compania anunță că programul planificat ce include peste 250 de zboruri/ săptămâna în următoarea perioada este complet operațional.
Economica.net - mar, 07 iul. 2020, 13:19
Blue Air reia zborurilor regulate spre Marea Britanie, Spania, Italia și Belgia

Astfel, începând de astăzi, destinațiile acoperite de Blue Air sunt:

De pe aeroportul București Otopeni: Belgia (Bruxelles), Cipru (Larnaca), Danemarca (Copenhaga), Finlanda (Helsinki), Franța (Paris Beauvais, Lyon, Nișă), Germania (Koln, Hamburg, Stuttgart), Irlanda (Dublin), Italia (Florența, Milano Malpensa, Napoli), Marea Britanie (Liverpool, Londra Luton), România (Cluj, Iași), Spania (Malaga, Valencia, Palmă de Mallorca), Suedia (Stockholm).

De pe aeroportul din Bacău: Belgia (Bruxelles), Italia (Bergamo, Roma, Torino), Irlanda (Dublin), Marea Britanie (Londra Luton)

De pe aeroportul din Iași: România (București), Belgia (Bruxelles), Franța (Paris Beauvais), Germania (Koln, Munchen), Italia (Torino), Marea Britanie (Londra Luton)

De pe aeroportul din Cluj: Irlanda (Dublin), România (București)

De pe aeroportul din Sibiu: Germania (Stuttgart)

Zboruri interne de la baza Blue Air din Torino: Alghero, Catania, Lamezia Terme, Napoli, Trapani

Zboruri regionale de la baza Blue Air din Larnaca: Atena, Salonic

Compania mai face cunoscut că, odată cu avansarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii IT, facilitățile de replanificare zboruri, verificare zboruri și check-în online sunt din nou disponibile și complet funcționale. Astfel, tuturor pasagerilor care au cumpărat bilete direct de pe site-ul Blue Air și care au fost afectați de anulările determinate de starea de urgență și apoi de restricțiile anunțate săptămânal în cursul ultimelor săptămâni de stare de alertă, le-au fost rambursate integral sumele aferente biletelor de avion achiziționate, prin transferarea acestora în portofelul virtual Blue Wallet.

Pasagerii care au cumpărat bilete de pe site-ul Blue Air pot accesa aceste fonduri pentru achiziționarea de bilete și servicii Blue Air începând de astăzi. Pentru moment, această facilitate este disponibilă pentru cumpărarea unor bilete cu valoare egală sau mai mică decât valoarea zborurilor anulate, plățile mixte din portofelul electronic și card urmând să fie posibile începând cu dată de 10 iulie.

Pentru pasagerii care au cumpărat bilete de la agențiile partenere, aceștia vor putea vizualiza și utiliza sumele transferate în portofelul electronic începând cu dată de 15 iulie în funcție de rapiditatea cu care aceste agenții vor integra sistemele Blue Air.

“În pofida dificultăților temporare generate de suspendarea zborurilor că urmare a pandemiei de COVID-19, la Blue Air suntem hotarâți să continuăm să zburăm, să ne onorăm toate angajamentele și să ne plătim toate datoriile.” spune Oana Petrescu, CEO Blue Air

Pentru a asigura reluarea în bune condiții a zborurilor regulate și onorarea tuturor obligațiilor asumate către pasagerii, angajații și partenerii săi, Blue Air Aviation S.A. a apelat la procedura de concordat preventiv.
Astfel, odată cu reluarea programului normal de zbor, Blue Air va fi în măsură să acopere din încasările curente toate sumele necesare operării la timp și în condiții de siguranță a acestor zboruri. În ceea ce privește pierderile directe generate de pandemie, acestea vor fi acoperite prin ajutorul de stat aprobat de către Guvernul României prin Memorandum-ul adoptat în dată de 23 aprilie 2020, iar datoriile către clienți și către furnizori vor fi plătite eșalonat.

Despre Blue Air

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, cu un model de business bazat pe reducerea complexității, respectiv Low Cost – Low Complexity și cu abordare centrată pe nevoile pasagerilor.
Cu o echipa formată din peste 1.000 de profesioniști, pasionați de aviație, Blue Air are un istoric impecabil în siguranța zborului. Compania operează avioane tip Boeing 737. În cei 15 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 30 de milioane de pasageri și a zburat peste 340 milioane de kilometri.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite au inclus Croația în programul Visa Waiver
Statele Unite au inclus Croația în programul Visa Waiver
Statele Unite au inclus Croaţia în Programul Visa Waiver, astfel încât cetăţenii acestei ţări vor putea intra fără viză pe teritoriul american pentru o şedere de până la 90 de zile, a......
PNRR ne obligă le revizuirea cadrului fiscal, toate scutirile de taxe ar putea dispărea. Ce spune Gabriel Biriș
PNRR ne obligă le revizuirea cadrului fiscal, toate scutirile de taxe ar putea dispărea. Ce spune Gabriel Biriș
Avocatul specializat în fiscalitate Gabriel Biriş spune că, pentru implementarea PNRR, trebuie modificată legislaţia, ...
Falimentul City Insurance. Fondul de Garantare a Asiguraţilor deține 620 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor
Falimentul City Insurance. Fondul de Garantare a Asiguraţilor deține 620 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor
Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) are la momentul acesta un disponibil de 620 de milioane de lei pentru a plăti ...
FIC: Companiile sunt optimiste cu privire la evoluția economiei românești, 53% dintre acestea având planuri de investiții pentru următoarele 12 luni
FIC: Companiile sunt optimiste cu privire la evoluția economiei românești, 53% dintre acestea având planuri de investiții ...
Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a făcut publice rezultatele cercetării Business Sentiment Index (BSI), organizată ...