Blue Air reia zborurilor regulate spre Marea Britanie, Spania, Italia și Belgia

Odată cu ridicarea restricțiilor de călătorie spre Marea Britanie, Spania, Italia și Belgia, Blue Air a reluat zborurilor regulate spre majoritatea destinațiilor sale tradiționale. Începând de marți, 7 iulie 2020, compania anunță că programul planificat ce include peste 250 de zboruri/ săptămâna în următoarea perioada este complet operațional.
Economica.net - mar, 07 iul. 2020, 13:19
Blue Air reia zborurilor regulate spre Marea Britanie, Spania, Italia și Belgia

Astfel, începând de astăzi, destinațiile acoperite de Blue Air sunt:

De pe aeroportul București Otopeni: Belgia (Bruxelles), Cipru (Larnaca), Danemarca (Copenhaga), Finlanda (Helsinki), Franța (Paris Beauvais, Lyon, Nișă), Germania (Koln, Hamburg, Stuttgart), Irlanda (Dublin), Italia (Florența, Milano Malpensa, Napoli), Marea Britanie (Liverpool, Londra Luton), România (Cluj, Iași), Spania (Malaga, Valencia, Palmă de Mallorca), Suedia (Stockholm).

De pe aeroportul din Bacău: Belgia (Bruxelles), Italia (Bergamo, Roma, Torino), Irlanda (Dublin), Marea Britanie (Londra Luton)

De pe aeroportul din Iași: România (București), Belgia (Bruxelles), Franța (Paris Beauvais), Germania (Koln, Munchen), Italia (Torino), Marea Britanie (Londra Luton)

De pe aeroportul din Cluj: Irlanda (Dublin), România (București)

De pe aeroportul din Sibiu: Germania (Stuttgart)

Zboruri interne de la baza Blue Air din Torino: Alghero, Catania, Lamezia Terme, Napoli, Trapani

Zboruri regionale de la baza Blue Air din Larnaca: Atena, Salonic

Compania mai face cunoscut că, odată cu avansarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii IT, facilitățile de replanificare zboruri, verificare zboruri și check-în online sunt din nou disponibile și complet funcționale. Astfel, tuturor pasagerilor care au cumpărat bilete direct de pe site-ul Blue Air și care au fost afectați de anulările determinate de starea de urgență și apoi de restricțiile anunțate săptămânal în cursul ultimelor săptămâni de stare de alertă, le-au fost rambursate integral sumele aferente biletelor de avion achiziționate, prin transferarea acestora în portofelul virtual Blue Wallet.

Pasagerii care au cumpărat bilete de pe site-ul Blue Air pot accesa aceste fonduri pentru achiziționarea de bilete și servicii Blue Air începând de astăzi. Pentru moment, această facilitate este disponibilă pentru cumpărarea unor bilete cu valoare egală sau mai mică decât valoarea zborurilor anulate, plățile mixte din portofelul electronic și card urmând să fie posibile începând cu dată de 10 iulie.

Pentru pasagerii care au cumpărat bilete de la agențiile partenere, aceștia vor putea vizualiza și utiliza sumele transferate în portofelul electronic începând cu dată de 15 iulie în funcție de rapiditatea cu care aceste agenții vor integra sistemele Blue Air.

“În pofida dificultăților temporare generate de suspendarea zborurilor că urmare a pandemiei de COVID-19, la Blue Air suntem hotarâți să continuăm să zburăm, să ne onorăm toate angajamentele și să ne plătim toate datoriile.” spune Oana Petrescu, CEO Blue Air

Pentru a asigura reluarea în bune condiții a zborurilor regulate și onorarea tuturor obligațiilor asumate către pasagerii, angajații și partenerii săi, Blue Air Aviation S.A. a apelat la procedura de concordat preventiv.
Astfel, odată cu reluarea programului normal de zbor, Blue Air va fi în măsură să acopere din încasările curente toate sumele necesare operării la timp și în condiții de siguranță a acestor zboruri. În ceea ce privește pierderile directe generate de pandemie, acestea vor fi acoperite prin ajutorul de stat aprobat de către Guvernul României prin Memorandum-ul adoptat în dată de 23 aprilie 2020, iar datoriile către clienți și către furnizori vor fi plătite eșalonat.

Despre Blue Air

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, cu un model de business bazat pe reducerea complexității, respectiv Low Cost – Low Complexity și cu abordare centrată pe nevoile pasagerilor.
Cu o echipa formată din peste 1.000 de profesioniști, pasionați de aviație, Blue Air are un istoric impecabil în siguranța zborului. Compania operează avioane tip Boeing 737. În cei 15 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 30 de milioane de pasageri și a zburat peste 340 milioane de kilometri.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...