Blue Air zboară azi cu primul Boeing 737-8 MAX din România, dintr-o comandă de zece avioane

Blue Air operează astăzi, 1 aprilie, zborul inaugural cu primul Boeing 737-8 MAX din România. Acesta este primul avion care intră în flota companiei, dintr-o comandă de zece aeronave.
Andrada Ghira - joi, 01 apr. 2021, 09:51
Blue Air zboară azi cu primul Boeing 737-8 MAX din România, dintr-o comandă de zece avioane

Blue Air a închiriat o aeronavă Boeing 737-8 pe termen lung de la Air Lease Corporation. Acesta este primul din cele zece noi avioane pe care operatorul român le-a închiriat.  Celelalte nouă 737-8 care urmează să intre în flota companiei sunt programate să fie livrate către Blue Air din aprilie 2021 până în 2022.

Avionul, înmatriculat YR-MXA,  are o configurație de 189 de locuri și e vechi de 1,5 ani. O altă aeronavă Boeing MAX, cu număr de înmatriculare YR-MXB va ajunge în flota companiei.

„Odată ce toate avioanele de la ALC vor fi livrate, Blue Air va avea cea mai mare flotă de avioane noi 737-8 din Europa de Est. 737-8 va oferi cea mai modernă tehnologie eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil pentru a atinge obiectivele de creștere și extindere a rutelor companiei aeriene”, spune  Steven F. Udvar-Házy, președintele executiv al Air Lease Corporation.

Ce flotă are acum Blue Air

„Acest avion și următoarele livrări vor asigura rezistența Blue Air și vor asigura poziția companiei noastre ca principal jucător român pe piața aviației de pasageri „, a declarat Cristian Rada, acționar majoritar al Blue Air.

Pe lângă această aeronavă, Blue Air mai are închiriate de la ALC șase Boeing 737-800s and și un Boeing 737-700 pe termen lung.  În prezent, Blue Air opereaza 18 avioane tip Boeing 737 seriile 737-300, 737-500 si 737-800, cu o capacitate cuprinsa intre 120 si 189 pasageri, potrivit datelor de website.

În 2017, ALC anunțase că Blue Air închiriază 12 avioane Boeing, dintre care șase avioane noi Boeing 737 MAX 8 şi şase avioane folosite 737-800.  Avioanele erau programate pentru livrare între mijlocului anului 2019 şi primul trimestru din 2021. Tot atunci, Blue Air plasase și o comandă directă la Boeing pentru șase modele MAX 8, însă a renunțat la anul trecut la comandă, potrivit Airlines Travel. 

Noi rute

Recent, compania a lansat peste 40 de rute noi (şi reintroduse) în cadrul orarului de vară 2021. 

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportaţi, cu un model de business Ultra – Low – Cost (ULC).

Cu o echipă formată din peste 1.000 de profesionişti, compania operează avioane tip Boeing 737. În cei 16 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 32 de milioane de pasageri şi a zburat peste 340 milioane de kilometri.

Sursa foto:  Joe G. Walker

Te-ar mai putea interesa și
ONU confirmă că celebra jurnalistă palestiniană Shireen Abu Akleh a fost ucisă de forțele israeliene
ONU confirmă că celebra jurnalistă palestiniană Shireen Abu Akleh a fost ucisă de forțele israeliene
Jurnalista palestiniană Shireen Abu Akleh, care avea şi cetăţenie americană, a fost ucisă pe 11 mai de tirurile Forţelor de Apărare Israeliene, a concluzionat Înaltul Comisar al Naţiunilor......
Ucraina a pierdut orașul Severodoneţk, aflat în estul țării
Ucraina a pierdut orașul Severodoneţk, aflat în estul țării
Trupele ucrainene se retrag din Severodoneţk şi astfel îşi recunosc de fapt epuizarea în faţa ofensivei trupelor ruse, ...
Sprijin de până la 1.750 de lei pentru familiile care așteaptă să se mute în locuințele sociale din Prelungirea Ghencea – proiect
Sprijin de până la 1.750 de lei pentru familiile care așteaptă să se mute în locuințele sociale din Prelungirea Ghencea ...
Familiile cărora li s-au repartizat locuinţe sociale în blocul din B-dul Prelungirea Ghencea nr. 322-326, nefinalizat ...
Ministerul Finanţelor va lista luni patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS
Ministerul Finanţelor va lista luni patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS
Ministerul Finanţelor listează luni la Bursa de Valori Bucureşti patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS, relatează ...