1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

Imobiliare

Bluehouse Capital a vândut unor investitori israelieni clădirea office Olympia Tower din Bucureşti cu 20 de milioane de euro

Grecii de la Bluehouse Capital au vândut clădirea de birouri Olympia Tower, amplasat pe bulevardul Decebal. Surse ale Economica.net afirmă că imobilul ar fi fost cumpărat de o companie israeliană de investiții pentru circa 20 de milioane de euro.

08 ian, 2020 | | ECONOMICA.net

Olympia Tower are o suprafaţă totală închiriabilă de 9.555 de metri pătraţi are 12 etaje și a fost livrată pe piață în 2012.

Acum câțiva ani, compania Meridian Properties, înregistrată în Olanda, a anulat procesul de listare pe bursă de la Varșovia prin care intenționa să atragă 170 milioane euro pentru achiziții imobiliare în regiune, inclusiv trei clădiri de birouri în România - Astoria Business Center, Olympia Tower și Victoria Center. Meridian a oprit procesul de subscriere în cadrul ofertei publice inițiale, invocând condiții potrivnice în piață, datorate investitorilor cărora nu le-a plăcut că fondurile ar fi fost folosite pentru a cumpăra proprietăți deținute de Bluehouse Capital, companie care controlează Meridian.

Cele trei clădiri de birouri din România pe care fondul ar fi trebuit să le cumpere sunt deținute de fondul de investiții Bluehouse Capital și sunt situate în București. Astoria Business Center are o suprafața de 4.636 mp, Olympia Tower de 9.955 mp, iar Victoria Center de 8.256 mp.

În 2015, fondul german GLL Real Estate Partners, specializat în investiţii imobiliare, a cumpărat imobilul de birouri Victoria Office Center din Bucureşti de la Bluehouse, în cadrul unei tranzacţii în valoare de aproximativ 27 milioane de euro.

Imobilul de birouri dispune de o suprafaţă de 8.300 de metri pătraţi de birouri de clasa A.

Fondul de investiţii german a lucrat la nivel local în această tranzacţie cu avocaţi Dentons şi firma de consultanţă imobiliară CBRE.

Ultimele informaţii disponibile pe piaţă indică faptul că fondul german de investiţii GLL Real Estate Partners îşi completează rapid propriul portofoliu local de proprietăţi, în condiţiile în care în august era în fazele finale de negociere pentru achiziţia Floreasca Park de la dezvoltatorul imobiliar ceh Portland Trust în cadrul unei tranzacţii estimate de diferite surse din piaţă între 70 şi 100 mil. Euro. Un alt imobil de birouri aflat în portofoliul local al GLL Real Estate Partners este Charles de Gaulle Plaza.

BlueHoue mai are în portofoliu clădirea office Astoria Office Building de 4.600 mp, vechiul magazin Eva de circa 1.500 mp, proiectul office Expo Business Park, de 42.000 mp, în parteneriat cu Portland Trust, un teren de peste 400.000 mp care va fi dezvoltat și un park de retail de peste 9.000 mp la Craiova.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO