Bluehouse Capital scoate din nou la vânzare clădirea de birouri Olympia Tower din Piaţa Muncii

Grecii de la Bluehouse Capital încearcă din nou să vândă clădirea de birouri Olympia Tower din Piaţa Muncii. Olympia Tower are o suprafaţă totală închiriabilă de 9.555 de metri pătraţi, fiind situată pe bulevardul Decebal din Bucureşti. Prețul de vânzare e estimat la circa 20 de milioane de euro.
Economica.net - lun, 21 oct. 2019, 18:48
Bluehouse Capital scoate din nou la vânzare clădirea de birouri Olympia Tower din Piaţa Muncii

Clădirea office Olympia Tower a fost livrată în 2010 pe piață, are 12 etaje și e  poziţionată în partea centrală, în zona de dezvoltare financiară a Bucureştiului, la intersecţia a trei bulevarde, Mihai Bravu, Decebal şi Calea Călăraşi.

Acum câțiva ani, compania Meridian Properties, înregistrată în Olanda, a anulat procesul de listare pe bursă de la Varșovia prin care intenționa să atragă 170 milioane euro pentru achiziții imobiliare în regiune, inclusiv trei clădiri de birouri în România-Astoria Business Center, Olympia Tower și Victoria Center.

Meridian a oprit procesul de subscriere în cadrul ofertei publice inițiale, invocând condiții potrivnice în piață, datorate investitorilor cărora nu le-a plăcut că fondurile ar fi fost folosite pentru a cumpăra proprietăți deținute de Bluehouse Capital, companie care controlează Meridian. 

Cele trei clădiri de birouri din România pe care fondul ar fi trebuit să le cumpere sunt deținute de fondul de investiții Bluehouse Capital și sunt situate în București. Astoria Business Center are o suprafața de 4.636 mp, Olympia Tower de 9.955 mp, iar Victoria Center de 8.256 mp.

Bluehouse Capital deține mai multe active imobiliare, în România, integral sau în parteneriat, printre care se află Astoria Business Center, City Gate, Olympia Tower, City Gate sau Victoria Center.

Compania a mai scos la vânzare Olympia Tower în 2016, fără succes până în prezent.

Potrivit Colliers International, în cel de-al treilea trimestru din 2019, aproape 66.000 mp de spații moderne de birouri au fost livrate pe piața din Capitală și există premisele pentru a trece de pragul de 300.000 mp livrați la finalul anului.

În cel de-al treilea trimestru din acest an, Bucureștiul a înregistrat o cerere totală de spații moderne de birouri de 74.800 mp, în creștere cu 18% față de perioada ianuarie-septembrie din 2018, până la un total de 263.000 mp. Cu toate acestea, cererea netă a scăzut cu 20% în primele 9 luni ale anului, la 83.600 mp, din care 35.000 mp în trimestrul al treilea.

Peste 100.000 mp din totalul tranzacțiilor de închiriere din primele 9 luni au reprezentat relocări din stoc competitiv, astfel că 2019 ar putea marca un nou record pe acest plan. Aproape două treimi din aceste tranzacții sunt pre-închirieri, ceea ce înseamnă că impactul asupra ratei de neocupare va avea un efect întârziat, aceasta menținându-se încă în zona neutră, la aproximativ 10%.

În jur de 66.000 mp de spații moderne de birouri au fost livrate pe piața din Capitală în cel de-al treilea trimestru, din trei proiecte mari – Expo Business Park din zona Expoziției (c.38.400 mp), The Light din subpiața Centru Vest (c.21.700 mp) și Eminescu Office din apropierea Pieței Romane (c.6.300 mp), volumul total de livrări ajungând astfel la 250.000 mp în perioada ianuarie-septembrie. Există premisele ca pragul de 300.000 mp să fie depășit în acest an, însă e posibil ca unele proiecte să fie amânate pentru 2020.

Te-ar mai putea interesa și
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
În decizia prin care a însărcinat Consiliul Concurenței din România să analizeze tranzacția dintre Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image și MidEuropa, fondul de investiții ce......
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete ...
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei ...
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul Transporturilor
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul ...
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) este luna octombrie ...