BMW a raportat pierderi în trimestrul doi din 2019, după scăderea vânzărilor cu 25%

Grupul german Bayerische Motoren Werke (BMW) a dat asigurări miercuri că se aşteaptă să înregistreze profit operaţional în 2020, chiar dacă pandemia de coronavirus (COVID-19) i-a provocat în trimestrul doi pierderi operaţionale, după ce livrările de maşini de lux au scăzut cu 25%, transmit AP şi Reuters.
Economica.net - mie, 05 aug. 2020, 09:12
BMW a raportat pierderi în trimestrul doi din 2019, după scăderea vânzărilor cu 25%

Compania cu sediul în München a raportat pierderi înainte de taxe şi dobânzi de 666 milioane de euro în perioada aprilie – iunie 2020, de la un profit operaţional de 2,2 miliarde de euro în trimestrul doi din 2019. De asemenea, pierderile nete s-au situat la 212 milioane de euro, de la un profit de 1,48 miliarde de euro.

Marja de profit la divizia auto a ajuns în teritoriu negativ – 10,4% – în trimestrul doi din 2020, de la 6,5% în perioada aprilie – iunie 2019, după ce BMW a majorat investiţiile în vehiculele electrice.

Vânzările grupului german – care deţine brandurile BMW, Mini şi Rolls-Royce – au început să se redreseze pe unele pieţe, inclusiv în China, astfel încât BMW se aşteaptă să revină pe profit, dar a avertizat că redresarea nu va fi suficientă pentru a compensa declinul vânzărilor în urma pandemiei.

„Ne uităm cu optimism prudent spre următoarele şase luni ale anului şi continuăm să avem ca obiectiv o marjă de profit la divizia auto între 0% şi 3% în 2020”, a afirmat directorul general Oliver Zipse.

Acesta a reafirmat că profitul înainte de taxe în acest an va fi semnificativ mai scăzut decât cel de anul trecut, iar livrările de maşini vor înregistra un declin major în 2020.

Deşi în China – cea mai mare piaţă auto din lume – vânzările BMW au crescut cu 17% în trimestrul doi din 2020, pe plan global livrările grupului german au scăzut cu 25%, la 485.500 unităţi.

Veniturile au înregistrat un declin de 10% în perioada aprilie – iunie 2020, la 43,2 miliarde de euro.

BMW, care produce şi motociclete şi are şi o subsidiară de servicii financiare, are pe plan global 125.600 de angajaţi.

Recent, directorul financiar Nicolas Peter a anunţat că BMW va reduce nivelul investiţiilor de la 5,7 miliarde de euro anul trecut la mai puţin de patru miliarde de euro în 2020.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...